Trolol
Image default
Sport

Drie cardiofitness oefeningen voor beginners

Cardiofitness is een goede manier om uw conditie te verbeteren en om gewicht te verliezen, indien gewenst. Deze vorm van fitness richt zich op uithoudingsvermogen en de oefeningen moeten gedurende langere tijd uitgevoerd worden met een constante hartslag. Door minstens twee keer per week te trainen, verbetert u gestaag uw conditie. De volgende drie oefeningen zijn ideaal voor beginners.

Kikkersprongen

Een kikkersprong begint in een gehurkte positie, waarbij u uw voeten iets verder uit elkaar zet en uw handen tussen uw benen op de grond zet. U springt omhoog en gooit uw armen in de lucht. Vervolgens landt u in de beginpositie. U herhaalt de kikkersprong meerdere keren en kunt de oefening zwaarder maken met een weerstandsband.

Touwtjespringen

Touwtjespringen is een goede manier om uw conditie te trainen. Voor deze oefening heeft u een springtouw nodig en u kunt zoveel sprongen maken als u zelf wilt. De eerste keer test u hoever u komt en vervolgens bouwt u het aantal sprongen langzaam op. Wisselsprongen

Een wisselsprong is een sprong waarbij u begint met uw linkerbeen naar voren en uw rechterbeen naar achteren. Bij iedere sprong wisselt u welk been voor en achter staat. Om de oefening uitdagender te maken, beweegt u ook uw armen. Bij iedere sprong zwaait u de arm omhoog aan de lichaamszijde van het been dat naar achteren gaat. U herhaalt de sprong en kunt de oefening zwaarder maken met een weerstandsband. 

Begin met een proefles met professionele begeleiding

Er zijn allerlei oefeningen die u thuis kunt doen, maar dat kan niet op tegen een sportschool. Bij Active Fit And More krijgt u professionele begeleiding en kunt u groepslessen cardiofitness volgen. Voor beginners is dit ideaal, omdat u zo leert welke oefeningen goed voor u zijn. Ook gevorderden hebben hier profijt van, omdat de professionele begeleiding en progressiemetingen ervoor zorgen dat uw conditie blijft verbeteren. U kunt bovendien een gratis proefles cardiofitness volgen bij Active Fit And More.

https://www.activefitandmore.nl/

Gerelateerde artikelen

Van stilzitten naar bodybuilder

Bedrijfsfeest organiseren op een binnen tennisbaan

Waarom is een Fat burner dan zo populair?