Trolol
Image default
Woning en Tuin

Hanglampen in je woonkamer

Ben jij opzoek naar een mooie hanglamp voor boven de eettafel? Er zijn heel veel verschillen de soorten hanglampen voor in de eetkamer. Door je wensen goed in kaart te brengen bespaar je tijd en geld. Dit maakt de zoektocht een stuk eenvoudiger. Met dit artikel willen we je helpen je wegwijs te maken en hopen op deze mannier dat je jouw ideale hanglamp snel zult vinden.

Laten we bij het begin beginnen. Een hanglamp hang je vrijwel altijd boven een tafel. Hang een hanglamp nooit in het midden van de woonkamer. Dat hangt alleen maar hinderlijk in de weg. Een tafel voorkomt dat je, je hoofd stoot. Een hanglamp is ideaal voor boven de eettafel. De meeste hanglampen geven direct licht. Dit wil zeggen dat ze licht naar onderen geven, maar niet opzij. Met een plafonnière verlicht je de totale ruimte. Niet alleen de tafel. Daarom is een plafondlamp meer geschikt voor in een hal of badkamer. Dit zijn ruimtes die in totaliteit verlicht dienen te worden. Boven een tafel wens je liever direct licht op het tafelblad. De vormgeving van de tafel speelt een grote rol bij het uitzoeken van een bijpassende hanglamp. Andersom kan natuurlijk ook. Het is wel belangrijk dat deze twee elementen op elkaar afgestemd zijn.

Welke stijl hanglamp kies jij?

Hieronder zetten we een aantal stijlen op een rij. Klassiek is vaak bruin of brons. Modern is stak en minimalistisch. Terwijl Scandinavisch vaak hout of zwart is. Heb je moeite om de stijlen uit elkaar te houden? Bekijk dan de verschillende woonmagazines. Bij de gemiddelde boekhandel liggen heel veel verschillende woonbladen. Landelijk wonen bijvoorbeeld. Hierin zie je tal van mooie voorbeelden van hanglampen welke passen in een landelijk interieur.

Waar koop je hanglampen?

Kies eerst een partij en dan ga dan vergelijken. Er zitten grote verschillen in webshops. De keuze van de webshop is net zo belangrijk. De ene webshop biedt meer service dan de ander webshop. Check ook altijd de reviews. Dit is minstens net zo belangrijk.

http://kamerdingen.blogspot.nl/2015/04/hanglampen-voor-boven-de-tafel.html