Trolol
Image default
Toerisme

Jobs in de Hospitality – Slechte gewoontes zijn besmettelijk

Veel nieuwe werknemers worden door de manager aangesproken omdat ze de procedures niet naleven. Waarom doen ze dat niet? Misschien omdat sommigen in hun stageplaats een andere korte weg werden getoond of omdat men hen gezegd had “ dat het gemakkelijker was het zo te doen”. Trap dus niet in de val van slechte gewoontes die telkens weer van een oudere werknemer overgaan op een nieuwe werknemer.

Ik was vele jaren geleden Duty manager in een grote club. Ik deed de late ploeg en zoals gewoonlijk melde ik dat de club ging sluiten om 4 u. ’s morgens. Nu was er toevallig een senior manager die die morgen vroeger gekomen was en ze hoorde die melding en kwam boos de trap afgestormd. Blijkbaar werd de club pas om 6 u ’s morgens gesloten. Ik werkte toen al anderhalf jaar in de club en wist niet beter ( of beter gezegd, had er geen aandacht aan geschonken). Mij werd dit tijdens de stage gezegd en ik nam het aan als evangelie. Let dus op de openingsuren die uithangen aan de deur en op elk gedrukte mededeling die er is. Een manager die voor enkele jaren vertrokken was , was op een bepaalde nacht lui of moe geweest, had vroeger gesloten en de Slechte gewoonte had haar intrede gedaan tot ik werd gevat. Wie denk je die de blaam kreeg?

Als je aan een bepaalde job begint, zou je een taakomschrijving moeten krijgen of toch inzage moeten krijgen in een procedure handleiding. Volg dat op. Indien iemand je andere dingen wijs maakt en je weet het niet zeker, vraag dan de manager of het ok is. Veel kans dat het niet zo is, want als er een snellere of gemakkelijke manier zou bestaan om dingen te doen, dan zou de manager dat wel aan iedereen gezegd hebben. De procedures bestaan om een bepaalde reden en niet om het leven van het personeel moeilijker te maken.

En je vraag je natuurlijk af waarom jij de enige persoon zou zijn die gepakt wordt terwijl ieder ander ermee wegkomt en meestal wel al gedurende langere tijd. Heel eenvoudig, jij loopt in het vizier, omdat je pas begonnen bent en ongelukkig genoeg is dit niet eerlijk of teken van goed management, maar toch zal het heel waarschijnlijk zo wel gebeuren.

 

Voor meer informatie over jobs in de Hospitality bezoek onderstaande link

De hospitality training van deze site werd in 2016 gesticht om tegemoet te komen aan het blijkbare tekort aan vaardigheden in beginnende werksituaties binnen de Hospitality sector in Nederland. Ze hebben vele opleidings- en oefenpakketten voor hospitality-activiteiten samengesteld, die basiselementen van hospitality bedrijvigheden in Nederland bevatten, en proberen toekomstige werknemers attitudes, vaardigheden en arbeidsethiek bij te brengen bij te brengen om een loopbaan te kunnen opbouwen in deze snel evoluerende sector.

De oprichter en opleiders hebben meer dan 35 jaar ervaring in de hospitality sector als ;

 

Algemeen directeur

Uitvoerend directeur

Beheerder voedingswaren en drank

Human Resource Manager

Gezondheid en veiligheidscoördinator

Keuken en restaurantbeheerder

Leerkracht Hoger Onderwijs

 

 

 

 

 

http://www.ivpp.nl/hospitality-training/