Trolol
Image default
Zakelijke dienstverlening

Juridische bijstand bij letselschade

Juridische bijstand krijgen – hoe zit dat?

Niemand zit te wachten op een lange juridische strijd met advocaten, rechters en soms hele dure advocatenkosten en andere kosten. Maar soms is het onvermijdelijk. Wist u dat de de Nederlander gemiddeld elke 10 jaar te maken krijgt met een juridisch conflict waarbij dus ook juridische ondersteuning nodig is door een jurist. Betaalt u deze zelf of niet? Een advocaat inschakelen kan al gauw in de kosten oplopen. Uurtarieven van €200 tot €300,- zijn niet ongewoon. U begrijpt wel dat dit nogal hoog in de kosten kan oplopen. Gelukkig kunt u zich hiervoor verzekeren met een rechtsbijstandsverzekering.

Wat dekt de rechtsbijstandsverzekering ?

Juridische conflicten zijn er helaas, omdat een goed gesprek niet de gewenste uitkomst heeft geboden. Een rechtszaak is dan nodig om te beslissen wie in het gelijk gesteld moet worden door een rechter. Met een rechtsbijstandsverzekering krijgt u juridisch advies en hulp van een strafrecht advocaat of bijvoorbeeld een letselschade jurist.

Er zijn verschillende soorten conflicten waarvoor u zich kunt verzekeren, en dat bepaalt wat uw maandpremie wordt. De onderwerpen die te verzekeren zijn:

  • Consumentenzaken
  • Arbeidsconflicten
  • Woonkwesties
  • Verkeer (ook voor fietsers en voetgangers)
  • Fiscaliteit
  • Sociale wetgeving
  • Vermogensbeheer
  • Mediation bij echtscheiding

Wanneer heeft u recht op gesubsidieerde rechtsbijstand?

Bij het inschakelen van een advocaat ( of ander jurist ) wordt er gekeken naar uw inkomen. Verdient u teveel, dan kunt u geen aanspraak maken op subsidie op de gemaakte kosten. Zit uw inkomen aan de lage kant, dan kan uw jurist helpen een subsidie aanvraag in te den bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Schallenberg Letselschade wordt geleid door Dennis Schallenberg en met ons team voeren wij al jaren letselschade zaken uit voor cliënten uit het hele land. Vanuit Enschede en Hengelo tot aan Apeldoorn, Arnhem en Doetinchem. We zijn goed vertegenwoordigd in Gelderland en Overijssel en behandelen letselschade zaken in heel Nederland.

Wat doet een letselschade jurist?

Letsel oplopen kan iedereen overkomen. Het kan gebeuren op straat, op werk of terwijl u in het ziekenhuis ligt door bijvoorbeeld een medische misser. Er is echter een belangrijk onderscheid wanneer het letsel aan te wijzen aan een persoon. Wanneer u dus letsel oploopt die veroorzaakt wordt door een ander, dan heeft u recht op schadevergoeding. Deze kunt u, samen met Schallnberg Letselschade, claimen bij de tegenpartij.

Wat kost een letselschade jurist in mijn stad?

Wanneer het duidelijk is dat er een veroorzaker is van de schade of letsel, kunnen wij snel en adequaat een letselchade claim indienen. Een ander groot voordeel voor het slachtoffer, is dat de kosten die gepaard gaan met het inschakelen van onze letselschade jurist onder de materiële kosten vallen van een zaak én dus ook vergoed worden. U betaalt dus daarom helemaal niets.

Vraag een gratis quickscan aan en maak een afspraak

U wilt het liefst natuurlijk zo snel mogelijk weten of u aanspraak kunt maken op kosteloze rechtshulp, niet waar? Daarom bieden we een gratis letselschade Quickscan aan die u online kunt aanvragen op onze website. Aan de hand van enkele vragen weet u direct of u in aanmerking kunt komen voor een schadevergoeding.

https://schallenberg-letselschade.nl