Oorbellen

De meeste oorbellen zijn van edelmetaal gemaakt. Een edelmetaal is een metaal dat niet of weinig wordt aangetast door oxidatie. Zilver is een edelmetaal. Zilveren oorbellen zijn nog sterk oververtegenwoordigd in oorbellencollecties. Op zilver kan wel een zwarte laag ontstaan. Deze is echter eenvoudig te verwijderen.

Wanneer draag je welke oorbellen?

Een bijzondere gelegenheid vraagt om een speciale set van oorbellen. Een bruiloft? Dan kiest men vaker voor schitterende oorbellen of klassieke pareloorbellen. Een uitbundig feest? Dan zijn het meestal grote en opvallende oorringen. Minimalistische sieraden passen mooi en strak voor wanneer je niet helemaal in de spotlight wilt staan. De oorbellen zijn dan subtiele highlights in een verschijning. Welke stijl past bij jou? Kies daarbij ook bijpassende oorbellen. Oorbellen zijn in er in oneindig veel varianten en maten – en daarmee altijd persoonlijk. Kijk bij het uitkiezen van oorbellen welke outfits of sieraden je meestal draagt. Draag je meestal gouden sieraden? Kies dan geen oorbellen van zilver, maar blijf bij goud. Vooral zilveren accessoires? Versier je oren dan met zilveren oorbellen.

Oorbellen trends

Wat is er in deze tijd in bij oorbellen? Velen hebben niet een, maar meerdere gaatjes in de oren. En waar voorheen deze gaatjes netjes naast elkaar werden geplaatst, is het nu niet meer per se in een lijn. Zo ontstaat groepjes van oorbellen. Deze trend is bekend van Brian Keith Thompson. Ook wordt niet alleen maar de oorlel gebruikt, maar ook steeds vaker de oorschelp, tragus (voorkant van je oor, vlak boven oorlel) en helix (bovenste rand van de oorschelp) van het oor.

Oorbellen online kopen die jij mooi vindt

In geen enkele verzameling sieraden kunnen oorbellen niet ontbreken. Oorbellen zijn een bijzondere versiering voor oren en veel dames vinden het erg leuk om verschillende oorbellen uit te zoeken. En oorbellen kun je eigenlijk ook nooit te veel hebben. Oorbellen worden in de meeste gevallen gekozen aan de hand van gelegenheid, persoonlijkheid (stijl) en passend bij outfits of sieraden die men al heeft.

Een internet site die helemaal gaat over oorbellen. Geen kleine offline collectie, maar een online verzameling van een diversiteit van oorbellen – en vaak voordeliger. Vrijwel elke vrouw draagt ze wel; en ze worden al enige tijd ook weer veel gedragen door jonge mannen. bijzondere oorbellen zijn er in vele soorten en maten. En voor elk budget.

 

Zowel vrouwen als mannen dragen in deze tijd oorbellen. Mannen kiezen vaker voor knopjes of ringetjes, terwijl vrouwen vaker hangers of oorstekers kiezen. Vrouwen en mannen kiezen allebei het meest voor zilveren of gouden oorbellen.

Oorbellen online kopen heeft een diversiteit van gunstige kanten ten opzichte van oorbellen zoeken in de winkel. Een groot voordeel is de grote beschikbare collectie sieraden online. Het is veel eenvoudiger in een veel online collecties oorbellen zoeken, dan verschillende juweliers af te lopen. Vaak zijn oorbellen online ook voordeliger, omdat de kosten van een winkelpand en duur personeel niet drukken op de kosten van de oorbellen. Een nadeel is natuurlijk dat je de oorbellen niet direct in je handen kunt voelen. Maar alle online sieradenwinkels bieden sinds kort de optie om oorbellen kosteloos terug te sturen, als ze toch niet blijken te bevallen.

De prijs is afhankelijk van het materiaal waarvan de oorbellen zijn gemaakt. Een oorbel van witgoud is vele malen duurden dan bijvoorbeeld van zilver. Ook worden oorbellen soms voorzien van dure diamanten. De oorbellen worden vrijwel altijd gemaakt van edelmetalen. Worden de oorbellen niet van edelmetaal gemaakt, dan loop je het risico allergische reacties van de huid.

 

Een oorbel als bijzondere vorm van piercing

Een oorbel of oorring is een sieraad dat door de oorlel of de oorschelp van een vrouw of man wordt gedragen. Voor dat men oorbellen kan dragen moet er een gaatje in het oor worden gemaakt. Het gaatje wordt gemaakt met behulp van een gaatjespistool of piercing. Sommige mensen beweren dat het schieten van oorbelgaatjes met een pistool gevaren met zich meebrengt, en geven daarom de voorkeur aan piercen. Het wordt aangeraden om gaatjes te laten zetten door een professionele gaatjesprikker. Daarmee worden risico’s op een ontsteking beperkt en is de kans groter dat men meer te spreken zal zijn over het eindresultaat.

Gaatjes laten schieten

De meeste vrouwen of meisjes hebben in twee oren één of meer oorsieraden. Mannen ziet men zowel oorsieraden in een van beide oren, maar ook oorbellen in beide oren. Sinds enkele decennia is het ook populair om ringen door andere delen van het oor te plaatsen. Vooral de oorschelp, helix en tragus zijn wat dat betreft populair.

Om een oorbel te kunnen dragen, heeft iemand gaatjes nodig in zijn oren. Het oorbellen schieten gebeurt meestal op jonge leeftijd. Kort nadat dit is gebeurd kan iemand al oorbellen dragen. Bij de oude manier van gaatjes schieten was het nodig om gedurende een aantal weken zogenaamde “zweerknopjes” in de oren te hebben.

Sommigen worden als baby al door hun ouders meegenomen naar de juwelier om gaatjes te laten schieten. Anderen kinderen denken pas aan oorbellen dragen, als ze op school zien dat andere kinderen oorbellen dragen. Vanaf welke leefdtijd meisjes oorbellen laten schieten, verschilt enorm. Sommige juweliers schieten al oorbellen bij jonge kinderen vanaf 1 jaar. Als iemand nog geen 18 is, heeft hij of zij wel officieel toestemming nodig van de ouders. Maar er zijn ook moeders die vinden dat het kind oud genoeg moet zijn om het zelf te beslissen, omdat het toch aan verandering aan het lichaam betreft. Een argument dat men er later eventueel wat meer last van zal hebben, neemt men op de koop toe. Wie mooi wil zijn, moet soms pijn lijden.

Hoe gaat het in zijn werk bij het schieten van gaatjes? Na het maken van een keuze voor de gewenste oorknopjes, worden de oren ontsmet. Daarna worden de plekjes waar de gaatjes komen afgetekend. De oorknopjes worden in het pistool geplaatst en een voor een in het oor geschoten. Het pinnetje van het oorknopje gaat direct door de oorlel en het afsluitmechanisme maakt de achterkant van het oorknopje vast. Het gaatje is gemaakt. En het eerste oorknopje is geplaatst.

Soorten oorbellen

Oorbellen worden gemaakt van diverse soorten materialen. De meest voorkomende oorbellen zijn van een edelmetaal. Maar oorbellen van staal zijn ook gebruikelijk.

Oorbellen zijn er in diverse vormen: kleine oorbelletjes, ringetjes, knopjes, staafjes, stekertjes, grote oorringen, lange hangers, etc. etc. Het model van een oorbel is er zo in een groot aantal vormen, figuren en maten. Verder worden de oorbellen vaak allerlei hangertjes gehangen , zoals parels, veertjes, hangertjes in een diversiteit van vormen en afbeeldingen.

Ook worden er in oorbellen ook andere materialen verwerkt, waaronder diamantjes, kristallen, swarovski kristallen, glas en een diversiteit van soorten edelstenen. Ook zirkonia is populair als imitatiediamant in oorbellen. Zirkonia lijkt sterk op diamant, maar schittert wel iets minder. Maar de kosten zijn in elk geval veel lager.

Online vind je oorbellen via oorbellen online. Een divers assortiment van een diversiteit van oorbellen is op meerdere manieren te doorzoeken. Het geeft een uitgebreid overzicht van diverse juweliers. De prijzen en informatie over de oorbellen staan erbij. Kijk zelf of er een goed paar oorbellen voor jezelf bij zit.

https://www.oorbellen.info/