Profiteer van de expertise van een specialist bij de aanschaf van ESD vloeren

Het is verstandig om een specialist in te schakelen bij de aanschaf van ESD vloeren. Op die manier profiteert u van jarenlange expertise. ESD vloeren zijn geen vloeren die zomaar aangelegd kunnen worden. Hier gaat namelijk een heel specifieke werkwijze aan vooraf. Daarom is het verstandig om ESD Vloeren te laten leggen door een specialist op het gebied van industriële vloeren te benaderen. Zo’n bedrijf heeft ruime kennis en ervaring met het aanleggen van industriële vloeren en weet dus precies waar voorafgaand, tijdens en na het leggen op gelet moet worden. Een industriële vloer moet immers aan een groot aantal eisen ten aanzien van hygiëne, efficiëntie en duurzaamheid voldoen en u wilt er natuurlijk wel zeker van zijn dat uw industriële vloer aan deze eisen voldoet.

Industriële vloeren, zoals ESD vloeren, geschikt voor diverse toepassingen

Industriële vloeren vragen weinig onderhoud. Dat is ook de reden dat deze vloeren steeds vaker gelegd worden. Niet alleen functioneren industriële vloeren als slijtvaste, antistatische en elastische vloeren in de chemisch industrie, farmaceutische industrie en de voedingsmiddelenindustrie, ook worden ESD vloeren (kunststofvloeren) toegepast in diverse soorten werkplaatsen, distributiecentra en winkelruimtes. Zelfs in parkeergarages zijn onderhoudsvriendelijke industriële vloeren terug te vinden. En waarom niet? ESD vloeren zijn duurzame vloeren; ze gaan lang mee en zijn dus de investering waard.

Wat zijn ESD vloeren?

Weet u wat ESD vloeren zijn en welke voordelen deze vloeren hebben? Een deskundige medewerker van een erkend bedrijf geeft u hier graag meer informatie over. ESD (Electro Static Discharge) vloeren zijn industriële vloeren met elastische en anti-statische eigenschappen. Hierdoor voorkomen deze vloeren dat statische ontlading via de vloer op mensen en machines wordt overgedragen, wat een groot voordeel is in bijvoorbeeld ziekenhuizen en diverse industriële sectoren. Tegenwoordig worden ESD vloeren gemaakt op basis van polyurethaan of epoxy, waaraan polymeer-additieven aan toegevoegd worden. Hierdoor bevat de complete toplaag van de industriële vloeren een gelijkmatige weerstand. Voordat ESD vloeren gelegd kunnen worden, moet de ondergrond volledig vlak en stofvrij zijn. Voor het beste resultaat gebruiken specialisten op het gebied van industriële vloeren vaak een goede primer om de ondergrond geschikt te maken.