Trolol
Image default
Aanbiedingen

Slagingspercentage Den Haag rijschool

Slagingspercentage Rijschool Den Haag 

Het slagingspercentage van Driver Company en van de verschillende rijschool in Den Haag moet verplicht openbaar gemaakt worden door het CBR. Het openbaar maken van deze slagingspercentages gebeurd op de internetsite rijschoolgegevens.

Het gaat hierbij om de slagingspercentages in de afgelopen vier kwartalen. Deze gegevens worden elk kwartaal vernieuwd. Een rijschool wordt pas opgevoerd in het kwartaal dat volgt op de datum van de eerste praktijkexamen.

Als je een rijschool kiest dan check je natuurlijk ook even het slagingspercentage rijschool van leerlingen van die rijschool. Je kunt het slagingspercentage van rijscholen bij jou in de buurt opzoeken op Internet. De informatie op rijschoolgegevens.nl wordt verzorgd door de onafhankelijke instantie die het rijexamen afneemt: het CBR.

Op de website van het CBR vind je examenresultaten van rijscholen die staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en het CBR. Maar ook welk soort lessen rijscholen geven, hun contactgegevens en vaak een webadres. Nieuwe rijscholen worden pas zichtbaar bij de kwartaalupdate die volgt op hun eerste examenresultaat. De slagingspercentages worden op vaste tijden ververst en betreffen steeds de laatste vier kwartalen.

Voor wat het Hoge slagingspercentage betreft gaat het steeds om het gemiddelde slagingspercentage van de afgelopen vier kwartalen. Bij een rijschool die pas begonnen is, kan dat een gemiddelde zijn van één kwartaal. De getallen worden aangepast in de maand ná elk kwartaal – dus eind januari, eind april, eind juli en eind oktober.

Als een rijschool herexamens achter zijn naam heeft staan, betekent dit niet automatisch dat al de kandidaten bij die rijschool zijn gezakt voor het eerste examen. Kandidaten kunnen namelijk de overstap hebben gemaakt van een andere rijschool.

Het CBR doet zijn best om de gegevens zo betrouwbaar mogelijk te maken, maar vaar niet blind op het slagingspercentage. Kijk kritisch naar de rijscholen als je gaat shoppen en vraag zo mogelijk oud-leerlingen naar hun ervaringen.

https://drivercompany.nl