Steeds veel meer mensen verkiezen voor een milieubewuste begrafenis

Wie milieubewust en natuurlijkvriendelijk leeft of geleefd heeft wil vaak ook een milieubewust afscheid. In dit artikel staan tips om een uitvaart beter voor het milieu te maken. Meride uitvaartverzorging heeft ervaring in alle manieren van een uitvaart regelen op basis van uw wensen. Niet voor niets heeft Meride “Wij adviseren u beslist in vrijheid” als motto. In een aantal gevallen zijn de wensen van de overledene op voorhand vastgelegd. Dan helpt Meride deze wensen zo goed mogelijk te realiseren. Het kan ook zijn dat er niets bekend is van de wensen van de overledene. Dan helpt Meride uitvaartverzorging u de keuzes te maken.

De opties in de uitvaartbranche

Wilt u beseffen wat er allemaal beschikbaar is? Dit is wat er milieuvriendelijk kan bij een uitvaart:

  • Het opbaren: Dit kan in synthetische kleding of kleding van katoen
  • De kist: Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een “fair trade” kist die wordt geïmporteerd uit ontwikkelingslanden
  • De rouwkaarten: Kaarten van milieuvriendelijk vervaardigd hout
  • De maaltijden: Ecologische koffie en thee
  • Crematie of begrafenis: Laat mensen geen rouwbloemen kopen

Lees meer over eco uitvaarten op www.meride.nl.

Veel mensen vinden een groene uitvaart steeds belangrijker

Het laten verrichten van milieubewuste uitvaarten is de voorbije jaren “trendy”. Aannemelijk is het milieubewuster gaan leven voor veel mensen niet de enige reden Het biedt mensen een hele persoonlijke methode van begraven, die niet alleen keurig is voor het milieu, maar ook een heleboel geld kan bezuinigen. Onder andere bij de koop van de kist of rouwbloemen.

Uw eco begrafenis al voor elkaar?

Meride is een van Nederlands bekendste uitvaartondernemers. Meride Uitvaartverzorging werkt met perfecte begrafenisverzorgers die gemoed hebben voor de kwaliteit. De uitvaartverzorgers van Meride zijn bedreven in het organiseren van een uitvaart in Enschede en staan u met genoegen individueel te woord. U kunt voor extra informatie bellen op 085–4018123, mailen naar info@meride.nl of kijken op de website: www.meride.nl.

Natuurlijk kunnen ze ook direct verduidelijking geven voor overige plaatsen als uw milieubewuste uitvaart in Enschede.

http://www.meride.nl/uitvaart-regelen/uitvaart-enschede