Trolol
Image default
Vakantie

Turkije visum aanvragen

Visum Turkije
Indien u op reis gaat naar Turkije, heeft u een visum nodig. Het is dan ook van belang om te weten hoe de vernieuwde e-visumprocedure werkt. De visumprocedure is namelijk vanaf april 2014 flink gewijzigd.

Oude visumprocedure
Voor Nederlanders of Belgen die al vaker in Turkije zijn geweest, is de oude visumprocedure niks nieuws. U kwam namelijk aan op het vliegveld en liep richting de paspoortcontrole. Alvorens u door de paspoortcontrole kon, moest u eerst een visum kopen. Dit visum was ter plekke verkrijgbaar voor een bedrag van € 15. U kon het visum tevens ook afrekenen in lira’s of dollars. Helaas stonden er altijd enorme wachtrijen om het visum te bemachtingen. Wanneer u eenmaal het visum had aangeschaft, kon u doorlopen naar de paspoortcontrole waar u een stempel kreeg op het visum.

Nieuwe e-visumprocedure
De nieuwe e-visumprocedure is in april 2014 ingevoerd. De reden waarom deze nieuwe procedure werd toegepast, was om de enorme wachtrijen op het vliegveld tegen te gaan. Bij de nieuwe procedure werd het namelijk mogelijk om uw e-visum online aan te vragen. Het grote voordeel hiervan is dat u op uw gemak en rustig het e-visum kan aanvragen. Het e-visum kan worden aangevraagd via de Turkse overheid (evisa.gov.tr) of via een Nederlands bemiddelingsbedrijf.

Betaalwijze en kosten
Optie 1: Indien u het e-visum direct via de Turkse overheid aanvraagt, heeft u alleen de optie om via Credit Card te betalen.Verder is het niet mogelijk om uw visum in het Nederlands aan te vragen. De kosten voor het visum bedragen dan $ 20,77.

Optie 2: U kunt het evisum Turkije ook via een Nederlands bemiddelingsbedrijf aanvragen. Het voordeel hiervan is dat u kunt betalen via iDeal of Mister Cash. Tevens is het aanvraagformulier en de telefonische ondersteuning beschikbaar in het Nederlands! De kosten voor het aanvragen via een bemiddelaar variëren tussen de € 22,50 en € 25.

Nieuwe aanvraagprocedure
Of u nou direct via de Turkse overheid aanvraagt of via een bemiddelaar, is voor de procedure van weinig belang.

1. Als eerst moet u de aankomstdatum invullen. Let op dat u wel de correcte aankomstdatum invult. Uw e-visum kan daardoor misschien pas later dan uw aankomstdatum geldig zijn. Vervolgens vult u uw geboortedatum, geboorteplaats in. Bij het invullen van uw voor- en achternaam, houdt rekening met het feit dat u al uw voornamen invult en niet slechts een roepnaam.

2. Wanneer u het gehele formulier correct heeft ingevuld, kunt u verdergaan naar de betaling. Hier heeft u de keuze tussen iDeal of Mister Cash.

3. Als de betaling is gelukt, ontvangt u een bevestigingsmail. Uw aanvraag wordt vervolgens in behandeling genomen. Het in behandeling nemen van uw aanvraag, kan tot 24 uur duren. Uiteindelijk ontvangt u het visum Turkije in uw mailbox!

https://www.visumvoorturkije.nl/aanvragen