Trolol
Image default
Verbouwen

Waarom het belangrijk is om een cv radiator lek zo snel mogelijk te dichten

In het geval er bij u in huis een cv radiator lek is geconstateerd, is het belangrijk dat u dit zo snel mogelijk laat dichten. Een lek in uw radiator is immers erg vervelend. De lekkage kan ervoor zorgen dat de radiator zelf wordt aangetast. Wanneer dit gebeurt, wordt het probleem een stukje groter. In plaats van dat er een lek is om te dichten, moet in deze situatie uw hele radiator worden vervangen. Het is dus zaak om snel te handelen. Gelukkig zijn er tegenwoordig handige hulpmiddelen op de markt waarmee u het dichten van een cv radiator lek tot een kinderspel maakt.

Zelf een cv radiator lek dichten, zo werkt het!

Via de webshop van Leakfix schaft u gemakkelijk en snel Repa-Tech afdichtingsproducten aan. Dit is een vloeibaar product dat het heel eenvoudig maakt om een lek in uw cv radiator lek te dichten. Het is zo simpel dat iedereen het kan. Ook u kunt dus uw cv radiator lek dichten dankzij Leakfix! We leggen graag aan u uit hoe u dat precies doet. U doorloopt simpelweg de volgende stappen:

  1. Stel vast wat het watervolume van de boiler is.
  2. Ontkoppel de boiler van de leidingen. Maak hierna een doorverbinding op de boiler.
  3. Verwijder het filter en reinig deze.
  4. Schud goed met de fles afdichtingsvloeistof. Pomp de vloeistof vervolgens onverdund in de verhouding 1:00.
  5. Verwarm de boiler tot deze een temperatuur van 60 graden Celsius bereikt.
  6. Laat de radiatoren en cv pomp goed ontluchten.
  7. Wacht even af. Na 5 uur brengt u de boiler weer op temperatuur.
  8. U bent klaar. Reinig uw gereedschap grondig met water om alle resten van de afdichtingsvloeistof ervan te verwijderen.

Wanneer u bovenstaand stappenplan nauwkeurig volgt, kan er helemaal niets misgaan bij het dichten van een lek in uw cv radiator. Is er sprake van een lekkage? Wacht dan niet langer en bestel snel de Repa-Tech afdichtingsproducten via de webshop van Leakfix.