Wastafelkraan nodig? Zie hier 6 tips

Uw hebt je badkamer of toiletruimte opgeknapt en zoekt momenteel een douchekraan voor uw wastafel. Er zijn zoveel verschillende wastafelkranen te koop dat jij soms niet direct goed weet welke je juist moet selecteren. De onderstaande eisen ondersteunen u op weg bij dit verwerven van een wastafelkraan.

Vragen bij kopen wastafelkraan

1. Welke stijl wastafelkraan past het beste in mijn interieur?

Heb je een klein budget en hou je van soberheid? Dan is een standaard wastafelkraan de adequate keuze. Zij zijn evenzeer voorhanden als eengreeps- of tweegreeps wastafelkraan (zie hieronder). In een nostalgisch of landelijk inrichting past een klassieke stijl kraan dit beste. Klassieke wastafelkranen bezitten mooie ronde vormen en stijlvolle grepen of knoppen. Moderne wastafelkranen zijn juist strak vormgegeven. Normaliter betreffen het eengreepsmodellen. Een subcategorie geavanceerde wastafelkraan bedragen de minimalistische wastafelkranen. Deze zijn veelvuldig vierkant van vorm en bezitten een futuristische uitstraling.

2. Welk materiaal vind ik fijn?

De meeste kranen zijn van chroom. Kranen van dit materiaal glanzen mooi. Roestvrij staal is daarentegen mat van kleur en ietsje duurder. Dit voordeel van RVS is dat het bacterievorming bemoeilijkt. Buitengewoon hygiënisch zonder twijfel. Supersteel kranen (van het handelsmerk Grohe) lijken op RVS. Deze zijn voorzien van een krasbestendige coating waarop geen vingerafdrukken achterblijve. Nikkel is het ideale materiaal voor een nostalgische wastafelkraan.

3. Wil ik een eengreeps of tweegreepswastafelkraan?

Tweegreepswastafelkranen beschikken een aparte toevoer voor heet en koud water. Je regelt de temperatuur door zowel de knop voor koud water als warm water kloppend af te stellen. Tweegreeps wastafelkranen zetten dit grotendeels goed in klassieke interieurs. Eengreeps wastafelkranen worden uw best verkocht vanwege hun gemak. U vindt makkelijk de voor jou ideale temperatuur en kan de greep nadien in deze stand laten staan. Enorm duurder zijn one toch wastafelkranen. Hiermee kan je met één of meerdere tippen met je vinger de temperatuur van dit water schikken.

4. Is een in de muur ingebouwde wastafelkraan aankopen een optie voor mijzelf?

Ingeval je een wastafel hebt betreffende een waskom dan kan je het beste een in de muur ingebouwde wastafelkraan inkopen. Hoewel wandkranen enigszins duurder zijn dan staande wastafelkranen, hebben zij tweetal belangrijke voordelen. Ten eerste is dit omwille een ingebouwde wastafelkraan heen eenvoudiger schoonmaken dan rond een opbouwkraan. Rondom staande wastafelkraan ontstaan behoorlijk wat vuil en kalkaanslag dat meestal nauwelijks te verwijderen door lastige hoekjes. Hier heb jij met een ingebouwde wastafelkraan geen last van. Een tweede voordeel van een wandkraan is de luxe uitstraling die dit betreffende jouw badkamerinterieur geeft.

5. Is voor mij een hoge, lage of middelmatig wastafelkraan het handigste?

Tijdens een wastafel behoren lage wastafelkranen de maatstaf. Een gemiddeld wastafelkraan levert echter meer comfort met het handen wassen en is ook handig indien je even snel een drinkwaterflesje wilt vullen. Hoge wastafelkranen bestaan een must ingeval je kom met jouw wastafel hebt.

6. Hoe doorslaggevend vind je de kwaliteit van een wastafelkraan?

De capaciteit van een wastafelkraan wordt bepaald door dit binnenwerk. Wastafelkranen hebben standaard een kunststof binnenwerk. De duurdere wastafelkranen met een keramisch binnenwerk zijn van hogere kwaliteit: deze zijn gemakkelijk te bedienen, lekken geringer snel en gaan langer mee.

Je hebt door het antwoorden van deze zaken een goed beeld van de wastafelkraan welke jij wilt aanschaffen. Neem een kijkje op www.installatievakwinkel.nl en koop jouw fijne wastafelkraan.