Wat doet detox met je lichaam?

De vraag ‘wat doet detox met je lichaam?’ wordt vaak gesteld. Wat je wil bereiken met de detox kuur is ook een bekende vraag die wordt gesteld door mensen die geïnteresseerd zijn in het volgen van een detox kuur, maar nog niet zeker weten wat ze gaan doen en of ze dit willen gaan doen. De ene persoon vertelt hier weer positieve verhalen over, terwijl een ander juist alleen maar negatieve verhalen heeft. Dus wat doet detox met je lichaam? Dat is geheel afhankelijk van wat voor detox kuur je volgt. Sommige kuren bevatten sappen die niet goed vullen, waardoor mensen zich slap voelen en futloos zijn. Dat is juist wat men wil bestrijden door middel van de detox kuur en is dus niet de juiste manier. 

Reinigen

Maar wat doet detox met je lichaam? Deze vaag is zeer makkelijk te beantwoorden. De kuur zorgt ervoor dat je lichaam even wordt gerest en een reiniging heeft. Je moet eens in de zoveel tijd je lichaam reinigen om op deze manier een verbetering van de gezondheid te bewerkstelligen. Als je jouw lichaam hebt volgestopt met diverse voedingsmiddelen die bijvoorbeeld bewerkt zijn, dan heb je niet het gewenste resultaat als wanneer je alleen maar verse stoffen tot je neemt. Je kilo’s zullen er niet af vliegen na een detox kuur, maar het zal er wel voor zorgen dat je een goede basis vormt voor het afvallen naderhand. 

Resultaat

Als je wel een kuur doet van een aantal dagen kan het zijn dat je wel wat kilo’s zal verliezen, maar  het is pas effectief als je naderhand ook echt iets doet met het resultaat dat je hebt behaald. De vraag wat doet detox met je lichaam? is dus wel snel te beantwoorden, maar is ook afhankelijk van wat een persoon er mee doet. Als je na de kuur weer vervalt in je oude patroon dan heb je er niet veel aan gehad. Alleen op de korte termijn.