Welke schakelaar kan ik het beste afnemen?

Ingeval je op zoek bent naar lichtknoppen voor in huis, dan wil je vanzelfsprekend werken met het beste merk. Dit doe jij door de merken met elkaar te compareren. Op internet zijn legio vergelijkingen te vinden, echter wat is hiervan een goede samenvatting? Welke lichtknoppen kun je goed gebruiken, hebben een goede deugdelijkheid, doch ook een fijne hanteerbaarheid? Welke schakelknoppen moet ik onontkomelijk bezitten? Voor de thuisklusser en doe-het-zelver is het van betekenis om te weten welke schakelaar hij juist kan gebruiken in huis. Derhalve hieronder beknopt verklaard waar jij bij een lichtknop op moet letten.

Hoe installeer ik een simpele schakelknop?
Een normale schakelaar wordt gekoppeld met evenals de voedingsbron en de verlichting aan de hand van twee draden. Dit zijn dikwijls de rode en blauwe draad vanaf de stroomtoevoer tot de lichtknop, vanaf de schakelknop tot de lamp zijn dit meermaals de zwarte en blauwe draad. Als deze met hun eigen kleur verbonden worden, heb je in principe al een schakelaar geïnstalleerd. Het is aldus geen zwaar karweitje. Je kunt een goede schakelaar zeker herkennen aan het gemak om deze te plaatsen. Wanneer je in het pakket al ziet dat er meer dan 4 kabels bestaan, dan kun je er vanuit gaan dat het beter kan. Kijk dan daarom overwegend bij een andere schakelaar dan deze.

Welke merken lichtknoppen bestaan er?
Er zijn meerdere soorten lichtknoppen welke allen ondergebracht zijn bij meerdere merken. Schneider Merten is bijvoorbeeld een merk dat bovenal specifieke schakelaars zoals schemerschakelaars verkoopt. GIRA is een merk dat zich richt op beveiliging van je woonhuis en verkoopt in het kader daarvan schakelknoppen. Klemko richt zichzelf met andere op schemerschakelaars. Ehmann verkoopt onder name schuifschakelaars voor bij lampen. Al met al bestaan er zeker allerhande meerdere merken, welke allen verschillende soorten lichtknoppen verkopen. Ongetwijfeld hebben zij allen hun eigen prijs, toch je kunt er vanuit gaan dat hoe hoger de prijs, hoe beter de deugdelijkheid. Overigens is het dus ook goed om te kijken naar het gemak om de schakelaar te plaatsen.