Trolol
Image default
Auto

Achteruitrijcamera en functionaliteiten.

De achteruitrijcamera is een camerasysteem in een auto, bus of vrachtwagen. Het wordt gezien als hulpmiddel voor bestuurders om tijdens het achteruitrijden in een voertuig te bekijken wat er achter zich afspeelt. Je hebt niet genoeg aan het gebruik maken van alleen maar achteruitkijkspiegels, omdat de voertuigen een dode hoek hebben die niet zichtbaar is met de spiegels. De achteruitrijcameras bij voertuigen zitten in de meeste gevallen aan de achterzijde rondom de kentekenplaat, in de buurt van het achterruit of in de nabijheid van het logo van het type voertuig. Deze camera zal pas geactiveerd worden zodra de bestuurder de auto in zijn achteruit zet. Een camera  alleen is niet genoeg. Een display is ook noodzakelijk om het beeld te kunnen zien die de camera uitzend van wat er zich achter het voertuig afspeelt. De achteruitrij cameras zijn er in vele soorten, maten en prijzen.  Je kunt de camera’s los kopen zonder display, alleen displays of als set. Let bij het kopen van een achteruitrijcamera wel goed op welke functionaliteiten de camera bezit. De ene camera is geschikt voor een dode hoek, waar de ander weer special gericht is op bestelbusjes.

Het beeld dat getoond wordt op het display verschilt ook per type camera en display die je koopt. Op sommige displays wordt er in High-definition het beeld getoond van het zichtveld achter het voertuig en op de ander wordt er door middel van (gekleurde) lijnen precies getoond hoeveel ruimte er nog over is achter of naast het voertuig.

Volkswagen heeft de mogelijkheid om de achteruitrijcameras in het logo te verwerken aan de achterzijde van het voertuig. Zodra de auto in zijn achteruit wordt gezet, klapt het logo om en heeft de camera perfect zicht. Hierdoor is de camera netjes verwerkt in de auto en werkt het niet storend voor het uiterlijk van het voertuig.

http://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/