Trolol
Image default
Winkelen

Een matras, Het bestaat al even maar is wel veranderd.

Een matras lijkt op een gebruiksvoorwerp uit de huidige tijd, maar niets is minder waar. In het begin van de neolithische periode (omstreeks 11000 jaar voor Christus) waren de mensen al bewust bezig met de materialen waar ze op konden slapen. Dan moet je niet denken aan een ondergrond van veren, maar meer aan bladeren en verschillende grassoorten.

Van oorsprong kwam een matras letterlijk van de grond in Egypte waar voor het eerst het matras van de grond werd geplaatst op een soort ledikant. Dit had als voordeel dat er minder ongedierte over je heen liep tijdens het slapen.

Rond de 15de eeuw kwam de luxe van een goed matras. De matrassen uit de renaissance tijd werden opgevuld met riet, bladeren en stro. Pas drie eeuwen later, in de 18de eeuw was de basis gekomen voor ons huidige matras. Vanaf toen werd er vooral katoen en wol gebruikt als vulling. Op deze materialen kwam een variatie van paardenhaar tot aan kokosvezels.

Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende materialen op de markt die kunnen dienen als opvulling van het matras. Denk maar aan latex, vering, synthetische schuimen, traagschuim, koudschuim, veren van diverse diersoorten en ga zo maar door.

Iedereen heeft andere eisen en wensen bij het liggen op een matras. Houd bij een matras kopen bijvoorbeeld rekening met de volgende 8 tips:

  1. Let op stevigheid, ondersteuning en comfort
  2. Verdiep je in de materialen en de bijbehorende voor- en nadelen
  3. Koop altijd een matras met 5 comfortzones
  4. Zorg dat je kunt proefslapen
  5. Laat je niet misleiden door marketingtermen
  6. Controleer de garanties en lees de kleine lettertjes
  7. Koop nooit een matras dat gevouwen of opgerold is geweest
  8. Check de hygiëne van de matras: een goede luchtcirculatie

Als je met de bovenstaande tips rekening hebt gehouden is de kans groot dat je het matras koopt die het beste bij je past en zorgt voor de beste nachtrust.

https://www.just-dream.nl/