Trolol
Image default
Woning en Tuin

Coniferen snoeien in juli

Zodra mensen van plan zijn om hun coniferen te snoeien zijn zij vaak benieuwd wanneer zij het beste hun coniferen kunnen snoeien. Zo zoeken er mensen naar coniferen snoeien in juli. Het is echter sterk af te raden om uw coniferen in juli te snoeien. In juli is het namelijk volop zomer en is de zon op zijn sterkst. Zelfs wanneer het buiten bewolkt is zijn de zonnestralen sterk genoeg om voor problemen te zorgen. Sterke UV stralen zouden de gesnoeide scheuten kunnen beschadigen waardoor de coniferen als het ware gewond raken. De wonden kunnen gaan bloeden en infecties oplopen waardoor uiteindelijk de gehele coniferenhaag bruin wordt en u de coniferen in het ergste geval moet verwijderen. Voorkom deze problemen en snoei uw coniferen dus niet in juli.

Wanneer wel uw coniferen snoeien?

Nu u weet dat u uw coniferen niet in juli moet snoeien vraagt u zich wellicht af wanneer u uw coniferen dan wel moet snoeien. Bij deze geven wij antwoord op die vraag. Voor een mooie groene coniferenhaag die zowel in de zomer als in de winter mooi groen is kunnen wij het aanraden om de coniferen twee keer per jaar te snoeien, namelijk vlak voor de zomer en kort na de zomer. Begin mei tot eind mei is de beste periode om uw coniferen voor de zomer klaar te stomen. Om de coniferenhaag voor de winter klaar te stomen kunt u uw coniferen het beste in september nogmaals snoeien. Twee keer per jaar uw haag snoeien lijkt wellicht aan de ruime kant maar op die manier zorgt u er wel voor dat uw coniferen altijd optimaal verzorgd zijn.

Bruikbare tips voor het snoeien van coniferen

Omdat u waarschijnlijk niet zit te wachten op een paar bruine coniferen of een coniferenhaag die door een verkeerde manier van snoeien dood is gegaan bieden wij u een aantal bruikbare tips. Door deze tips op te volgen zorgt u ervoor dat u problemen voorkomt en dat u altijd tegen een mooie groene coniferenhaag aankijkt.

Tip 1 – snoei de coniferen op een bewolkte dag

Gesnoeide takken kunnen niet goed tegen vel zonlicht. Het beste is dan ook om uw coniferen op een bewolkte dag te snoeien en zoals eerder vermeld kunt u uw coniferen het beste in mei en in september snoeien.

Tip 2 – zorg dat u een goede voorbereiding treft

Door een goede voorbereiding te treffen kunt u op een efficiënte en snelle manier uw coniferen snoeien. Zo kunt u voordat u begint alvast bedekkende kleding aantrekken, de (elektrische) snoeischaar uit de schuur halen, een trap klaarzetten, een haspel klaarleggen en een veiligheidsbril opzetten. Zodra de voorbereiding volbracht is kan het snoeien beginnen.

Tip 3 – rustig en beleid snoeien

Het is belangrijk om de coniferen rustig en met beleid te snoeien. Houdt bij het snoeien de vorm van een kaars aan want op die manieren kunnen de coniferen straks optimaal het zonlicht bereiken. Snoei de coniferen eerst rustig en oppervlakkig, verwijder vervolgens her en der de wat dikkere takken en bekijk de coniferen met enige regelmaat vanaf een gepaste afstand. U houdt tijdens het snoeien dan goed in de gaten of alles naar wens verloopt. Herhaal dit proces tot u helemaal tevreden bent.

https://www.vergelijkhoveniers.nl/coniferen-snoeien/