Trolol
Image default
Woning en Tuin

De schoonheid van een taxus haag

De taxus haag is al eeuwenlang een geliefde verschijning in veel Europese tuinen. Met zijn donkergroene naalden en rode bessen, straalt de haag een gevoel van rust en tijdloosheid uit. Deze haagsoort is niet alleen prachtig om naar te kijken, maar biedt ook tal van voordelen die het een uitstekende keuze maken voor de tuinliefhebber. 

Duurzaamheid en veelzijdigheid 

Een van de opmerkelijkste eigenschappen van de taxus haag is zijn ongelofelijke levensduur. Sommige taxusbomen kunnen wel duizenden jaren oud worden. Wanneer je besluit een taxus haag in je tuin te planten, maak je dus een keuze voor de lange termijn. Deze haag kan vele vormen aannemen, van strak gesnoeide hagen tot meer natuurlijke vormen. Daarbij is de taxus haag bestand tegen veel ziekten en plagen die andere hagen kunnen aantasten. Dit maakt het onderhoud relatief eenvoudig en verzekert je van een gezonde, groene tuinafscheiding voor jaren. 

Aanplant en verzorging 

Als je besluit dat een taxus haag de juiste keuze is voor jouw tuin, zijn er een paar zaken om rekening mee te houden. Hoewel de taxus relatief weinig eisen stelt aan de grondsoort, is het wel belangrijk dat de grond goed waterdoorlatend is. Een taxus houdt niet van natte voeten. Het aanplanten kan het beste gebeuren in het vroege voorjaar of het late najaar. Wat betreft de verzorging, snoeien kan het beste gebeuren in het late voorjaar. Maar wees gerust, zelfs als je een jaar overslaat, zal de taxus haag je vergeven. 

Dus, als je op zoek bent naar een stijlvolle, duurzame en makkelijk te onderhouden haag, is de taxus haag ongetwijfeld een overweging waard. Het brengt niet alleen schoonheid, maar ook een stukje geschiedenis in je tuin.

https://www.haagplanten-heijnen.nl/taxus