Trolol
Image default
Kinderen

Alles over gezondheid

We hebben het allemaal druk en vrijwel niemand kookt thuis heel de week gezond eten. Lekker even snel eten bestellen en op de bank ploffen. Tot overmaat van ramp zijn we vooral druk met het zitten achter een computer. Samengevat weinig bewegen en slecht eten. Daar komt dan voor velen nog stress bij, niet iets wat echt bevorderlijk is voor de gezondheid.

Klein voordeeltje van de meeste werkende mensen op dit moment is dat die in hun jeugd nog op straat gespeeld hebben en gesport hebben. Daarmee hebben ze in ieder geval nog iets van een gezonde basis gelegd. 

Er komen echter generaties aan die niet alleen slecht eten, maar ook veel minder bewegen dan welke generatie ooit. Kinderen groeien tegenwoordig steeds vaker op achter een schermpje en komen niet alleen minder buiten om te spelen ook het aantal kinderen dat regelmatig sport neemt af.

De ziektekosten voor deze generaties laten zich voorspellen over een jaartje of 40-50. Op Omnino.nl, het gezondste blog van Nederland kun je alles lezen over hoe je je kinderen gezond op kunt voeden. Denk aan voedingstips, het positief stimuleren van sporten en het omgaan met gameverslaving, sexting en een slecht zelfbeeld door social media.

https://www.omnino.nl/