Trolol
Image default
Groothandel

Bierfust kopen

Een fust is een verpakking dus een bierfust is niks anders dan een bierverpakking. Een fust is een cilindrische constructie van hout, kunststof of metaal waar bijvoorbeeld levensmiddelen in worden bewaard of vloeistoffen zoals bier. Je kan een bierfust kopen voor bijvoorbeeld een groot evenement, voor de horeca of omdat je veel gasten verwacht op een feestje. Een fust is te verkrijgen in 20, 30 en 50 liter. Een bierfust is onderdeel van een biertap. Huur of koop een tap dan moet je ook een bierfust kopen.

De meeste installaties pompen het bier onder druk van koolzuurgas uit een bierfust of andere container door plastic slangen naar een kraan die zich op de toog bevindt. Soms wordt hierbij het bierfust zelf gekoeld, soms loopt het bier via spiraalvormige leidingen door een bak met koelwater om het bier op de juiste temperatuur te krijgen. Voor sommige soorten bier wordt stikstofgas gebruikt in plaats van koolzuurgas. Onder een druk van 1,5 tot 2,5 bar uit een gascilinder via een reduceerventiel in het biervat gepompt. De druk afhankelijk van de lengte van de leiding en het soort bier.

Er zijn verschillende installaties voor een biertap:

–          De traditionele installatie, met bierfusten

–          Tanksysteem, bier wordt opgeslagen in vaste tanks van 250 tot 5000 liter.

–          Automatische tap, kan bijhouden hoeveel glazen er zijn getapt en hoeft kort opengezet te worden

–          Multitap, kunnen meerdere glazen tegelijk worden getapt. Wordt vooral gebruikt bij grote evenementen.

Thuistap, is een kleine installatie voor thuisgebruik. Hierbij worden vaten van 4 tot 6 liter op aangesloten die je bij de slijter of supermarkt kan kopen.

Met evenementen wordt in het algemeen veel bier gedronken, dus moet er ook veel bier worden ingekocht. Bier is een drank gemaakt van water, mout en platendelen of extracten van platendelen. Er bestaan verschillende manieren om bier te maken. De tegenwoordig meest gebruikte methode in Europa en Noord-Amerika is het bronwater laten fermenteren van het mout met gerst met een gist, in dit proces wordt er ook koolzuurgas en alcohol geproduceerd. Voor de gisting worden hopbellen, dit zijn de vrouwelijke bloemen van de hop, meegekookt als smaakmaker en conserveermiddel. Er zijn ondertussen enorm veel biermerken op de markt, hier zitten bittere bieren, zoete bieren, zure bieren en kruidige bieren tussen. Elk land heeft wel zijn eigen biermerk of merken. Nederland heeft enorm veel bieren voorbeelden hiervan zijn Heineken, Amstel, Bavaria en Grolsch.

http://www.horecagoedkoop.nl/bierfust