Trolol
Image default
Bedrijven

Binnen het team passen

Uw thuis voelen binnen een bedrijf is zeer belangrijk, omdat u 40 uur per week met collega’s moet doorbrengen. Om die reden is een goede band tussen collega’s essentieel. Een goede band zorgt ervoor dat men elkaar kan vertrouwen en zo ook weet wat hij of zij kan bieden of wat je aan deze persoon hebt. Een goede band biedt ook de kans om het bedrijf verder te helpen, want samenwerken is dan geen probleem. Mocht dit wel het geval zijn, dan is het vaak lastig om met elkaar samen te werken, men gaat zich dan irriteren aan elkaar, dit zorgt voor frictie en wat dan een grote ruzie kan uitlokken. Klik hier voor meer informatie.

Een werknemer heeft vaak weinig invloed op de aangenomen persoon, omdat de baas deze vaak aanneemt. Zo weten de collega’s niet of hij of zij in het huidige team past. Dit kan soms lastig zijn omdat de persoon dan vaak in dienstverband is. Maar een persoon kan ook zeer bekwaam zijn met zijn of haar vaardigheden en is het daarom nog lastiger als deze niet bij het team past. Want er is dan geen geldige reden om de persoon in kwestie te ontslaan. Om die reden is het voor werkgevers soms lastig om het juiste persoon aan te nemen.

Voor de persoon die aangenomen is maar niet in het team past, kan ervoor kiezen om zich aan te passen, hij kan hier hulp bij krijgen door het inschakelen van bijvoorbeeld een zakelijke coaching. Deze kan helpen de persoon helpen door hem of haar de juiste richting op te duwen. Zo kan er gewerkt worden aan de positie binnen het bedrijf. Als dit doel niet goed bereikt wordt kan men ervoor kiezen om een andere baan te zoeken, dit zou hij of zij kunnen overleggen met een loopbaanbegeleiding. Deze kan kijken wat er mogelijk is in het werkveld. Lees hier meer over dit onderwerp.

https://carrierepoort.nl