De mens en het milieu

Recent is een onderzoek naar buiten gekomen met nieuwe resultaten over de invloed van de mens op de diersoorten over heel de wereld. Het resultaat was schrikbarend. Meer dan een miljoen diersoorten worden vandaag de dag bedreigd door toedoen van de mens. Een belachelijk hoog nummer dat veel alarmbellen heeft doen laten rinkelen. Verschillende organisaties hebben gelijk maatregelen getroffen om te helpen dit getal terug te laten afnemen.

De oorzaken van dit aantal lopen uiteen. Het onderzoek heeft dan ook niet gekeken naar één handeling van de mens, maar het bevat alles wat de mensheid doet dat invloed kan hebben op de diersoorten. Dit kan zijn door het afschieten van bepaalde diersoorten vanwege de vacht of het maken van helende middelen. Soms wordt ook ivoor gewonnen door dieren af te schieten. Een andere belangrijk rede dat het aantal bedreigde diersoorten, dat door de mens bedreigd is geworden, zo toegenomen is. Komt door de opwarming van de aarde. Het klimaat veranderd sterk en dieren hebben hier ook last van. Ze kunnen zich niet altijd makkelijk aanpassen aan een urban life of krijgen niet genoeg leefruimte.

Het wordt tijd om daar als mensheid iet aan te gaan doen. De overheid neemt maatregelen, maar zelf kan je ook actie ondernemen. Zo kan je je huis energiezuinig maken en meehelpen met het stoppen van de opwarming van de aarde. Kijk eens naar de mogelijkheden om het duurzaam verwarmen mogelijk te maken in he huis. Er zijn een hoop mogelijkheden om hier voor te zorgen. Zo kan je zonnepanelen aanschaffen en deze op je dak plaatsen of in de voortuin. Zo gebruik je stroom die je zelf in huis hebt. Verder kan je één van de vele soorten warmtepompen kopen en in je huis gebruiken. Deze haalt warmte uit de omgeving en gebruikt dit om je eigen huis op te warmen.

https://techneco.nl/