Trolol
Image default
Vakantie

Dingen om te doen in Riga in de zomer van 2021

Letland is een zeer indrukwekkend land, en de hoofdstad Riga onderscheidt zich van de rest met geweldige uitzichten en unieke locaties. Als je van het idee houdt om Europa op een creatieve manier te verkennen, dan moet je Riga bezoeken omdat het een leuke plek is om uit te proberen. Je moet het gewoon zelf proberen en genieten van de ervaring op een verrijkende manier.

Een bezoek aan Riga is erg leuk, en er is zeker veel te zien. Als je niet veel tijd hebt om in Riga rond te kuieren of als je gewoon sneller naar een bepaalde locatie wilt gaan, is het een goed idee om een auto te huren, bezoek www.autoprio.nl. Niet alleen kan je elke bestemming die je wilt snel en gemakkelijk bereiken, maar het is ook één van de leukste manieren om te reizen. Ja, het is erg interessant en plezierig, en als je eenmaal een auto huurt in Riga weet je dat je een voertuig voor je klaar hebt staan, waar je ook heen gaat. Aarzel niet en bezoek deze geweldige stad, en huur ook een auto om meer van de stad te genieten en het openbaar vervoer te vermijden!

Bezoek het Huis van de Blackheads

Het Huis van de Blackheads werd in de jaren 1330 gebouwd door kooplieden en is nu één van de meest iconische plaatsen om te bezoeken in het centrale deel van de stad. Het is een interessant gebouw met een geweldige architectuur en het is ook heel sierlijk, wat veel mensen leuk zullen vinden.

De Centrale Markt van Riga

Wat de Centrale Markt van Riga zo cool maakt, is het feit dat er mensen uit de hele regio komen met fantastische lokale producten. Bovendien is het gebouw zelf uit de jaren twintig van de vorige eeuw en ziet het er buitengewoon uit.

Vrijheidsmonument

Deze bezienswaardigheid is nieuwer, en het is een symbool van de soldaten die aan het eind van de jaren 1910 werden gedood in de strijd tegen de Sovjet-troepen. Het is een gigantisch monument en één waar veel mensen van houden en dat ze koesteren omdat het zo uniek is.

Bastejkalna Park

Vlakbij het monument vind je de Bastejkalna Park. Dit is een geweldige plek waar je tot rust kan komen, en je van daaruit ook enkele andere locaties bereiken zoals de Universiteit van Letland en de Nationale Opera in de buurt van het park.

De Kerk van St Peter’s

Dit is een Lutherse kerk en het is alom bekend om zijn zinnenprikkelend en architecturaal vermaak. Veel mensen vinden het een beetje anders, maar het is zeker interessant en één van de coolste plekken die je kan bezoeken als je in Riga bent. Je kan ook naar de tweede kombuis gaan en dan ben je 72 meter boven Riga.

Riga Motor Museum

Als je van auto’s houdt, wil je het Riga Motor Museum wel een kans geven. Het is een zeer interessante plek die je kan bezoeken met een heleboel geweldige auto’s, veel uit de jaren ’40, ’50 en ga zo maar door. Als je unieke auto’s en prototypes wilt zien, is dit zeker een leuke plek om te verkennen.

https://www.autoprio.nl