Trolol
Image default
Wijn

Een alternatief voor de E-vapor

Ben je een tijdje geleden elektrisch gaan roken, maar zoek je hier nu juist een alternatief voor? Dan is het gebruik van snus een goed idee. Snus zijn zakjes met nicotine en tabak, die zo klein zijn dat deze tussen je tandvlees en je bovenlip kunnen, en worden steeds populairder.

Wat zijn de voordelen van snus?

Er zijn een paar voordelen te vinden bij het gebruik van snus. Allereerst is het minder schadelijk dan het roken van sigaretten en het gebruik van een elektrische sigaret, maar daarnaast zijn er ook ontzettend veel keuzemogelijkheden. Er zijn snus pouches te koop in allerlei verschillende smaken, maar daarnaast kun je ook nog bepalen hoeveel nicotine erin verwerkt zit. Qua smaken kun je denken aan een dropsmaak of watermeloen, maar ook mint of eucalyptus.

Wat ook erg fijn is, is dat ze heel compact zijn. De pouches zijn zo klein dat ze met gemak tussen je bovenlip en je tandvlees past, wat vaak wordt gezien als een verhoogd comfort.

Nicotine pouches

Ben je echter op zoek naar een alternatief voor de E-vapor zonder dat daar tabak bij zit, dan kun je beter kiezen voor nicotine zakjes. Dit is in principe hetzelfde als snus, alleen zit hier geen tabak in. Het enige dat je dan dus hebt is de nicotine in combinatie met een smaak die jij lekker vindt. Dit is ook ideaal wanneer je graag zou willen stoppen met roken, omdat je de nicotine aan kunt passen. Veel merken hebben namelijk verschillende uitvoeringen van een bepaalde smaak. De één heeft een hoge hoeveelheid nicotine, en de ander vrijwel niets. Dit maakt het heel makkelijk om je nicotineverslaving beetje bij beetje af te bouwen, simpelweg door telkens een smaak te bestellen waar net wat minder nicotine in zit. Uiteindelijk zal je dan dus alleen nog maar pouches met een smaak hebben, zonder toegevoegd tabak of nicotine.