Trolol
Image default
Hobby en vrije tijd

Het fenomeen silent disco

Je hebt er vast al een keer over gehoord. De silent disco. Het fenomeen waarbij je koptelefoons uitdeelt aan alle deelnemers en dat iedereen als het ware zijn eigen priveboxen heeft in plaats van dat je keihard de muziek over grote boxen blaast. Het is aan de ene kant een raar fenomeen, maar aan de andere kant wint het wel aan populariteit. In dit blog geven we uitleg en duiding.

Het fenomeen op festivals

Silent disco’s zijn momenteel in opkomst op festivals. Het voordeel voor organisatoren is dat het geluid van de podia de silent disco niet in de weg zit dankzij de koptelefoons en de silent disco zit qua geluid niet in de weg omdat het nauwelijks geluid voortbrengt. Daarbij is een silent disco een keer een andere ervaring dan een gewoon optreden van een DJ. Het geeft daarnaast een gevoel van saamhorigheid omdat van het hele terrein alleen de deelnemers aan de silent disco weten waar naar geluisterd wordt.

Silent disco voor kinderen

Ook voor kinderen doet een silent disco het vaak erg goed. De kinderen vinden het vaak al leuk als je een muziekje op een koptelefoon voor ze opzet. Laat staan wanneer je ze allemaal op zet. Ideaal als je de kinderen wil vermaken maar geen zin hebt om het zoveelste Kabouter Plop liedje of TikTok-liedje aan te horen.

Meerdere kanalen

Een ander ding van een silent disco is dat het je in staat stelt om met meerdere zenders te werken. Veel koptelefoons kunnen meerdere zenders ontvangen, waardoor je met meerdere kanalen kunt werken. Hier zet je verschillende soorten muziek op. Nu kunnen mensen zelf muziek kiezen. Hierdoor krijg je een grote variatie in hoe iedereen op het feestje staat, wat een unieke ervaring geeft.


Ben je nieuwsgierig geworden naar silent disco’s door dit blog? Kijk dan eens naar de mogelijkheid om een silent disco te huren!

https://silentdiscosethuren.nl/