Trolol
Image default
Bedrijven

In de gaten houden van je gezondheid

Je eigen gezondheid is erg belangrijk en vaak letten we hier te weinig op. We vragen te veel van onszelf en letten we te weinig op onszelf. We moeten goed uitkijken en bepalen wat we kunnen en niet en als het niet meer gaat, neem dan gewoon een pauze.

Soms is het handig om je eigen gezondheid in de gaten te houden zodat je niet naar de huisarts hoeft te gaan. Er bestaan veel apparaten waarmee je dit ook echt kunt doen. Neem bijvoorbeeld het bloed, hier valt heel veel informatie uit te halen. En je hoeft niet altijd naar de dokter om je bloed te meten. Sommige kwalen, die te meten zijn in het bloed, kan je zelf in de gaten houden.

Bloeddruk

Neem bijvoorbeeld je bloeddruk, sommige mensen hebben last van een te hoge of een te lage bloeddruk. Dit kan door veel dingen veroorzaakt worden en het is dus belangrijk om deze goed in de gaten te blijven houden. Een bloedrukmeter kopenkan hierbij een grote hulp zijn. Je kan nu namelijk zelf je bloeddruk in de gaten houden. Er bestaan twee soorten bloeddrukmeters waar je dit mee kunt doen: de bovenarm-bloeddrukmeter en de polsbloeddrukmeter. De eerste is het meest populair en wordt dus het meest verkocht.

Bloedsuiker

Ook het bloedsuikergehalte of het glucosegehalte kan zelf gemeten worden in het bloed. Dit kan gedaan worden met een bloedsuikermeter. Je prikt met dit apparaat in je vinger waardoor er een druppel bloed uitkomt. Hieruit is te meten wat het bloedsuikergehalte in het bloed is. Dit kan heel handig zijn als je suikerpatiënt bent en je regelmatig moet checken wat het gehalte is. Het kan daarnaast ook handig zijn voor mensen die nog geen suikerpatiënt zijn, maar in de gevarenzone zitten.

Er bestaan dus heel veel manieren waarop je zelf je gezondheid kan meten.

https://shopvoorgezondheid.nl/