Trolol
Image default
Bedrijven

Te weinig buiten

Kinderen van deze tijd komen te weinig buiten. Ze spelen misschien wel op school elke dag buiten in de houten zandbak, maar dit is niet altijd genoeg. Ze hoeven natuurlijk niet elke dag na school buiten te gaan spelen, maar het is wel goed voor hun als ze dit geregeld doen.

Technologie

Door de technologische ontwikkeling zijn kinderen eerder geneigd binnen te blijven en op de tablet te spelen dan echt buiten te gaan spelen. Er is nog niet heel veel onderzoek gedaan naar de effecten hiervan, maar de onderzoeken die zijn gedaan wijzen erop dat het belangrijk is dat de kinderen niet te lang in aanraking komen met technologische apparaten. Als ouder is het belangrijk dat je dit goed in de gaten houdt en kijkt wat het beste is voor je kind en koop wat buitenspeelgoedvoor je kind.

Positieve effecten buiten spelen

Er zijn namelijk heel veel positieve effecten van buiten spelen. Het zal je kind helpen ontwikkelen op allerlei vlakken, die ze thuis anders niet zullen ontwikkelen.

  • Buiten spelen zorgt namelijk voor een gezond lichaam. Door al het rennen, klimmen en klauteren dat een kind doet als het gaat buiten spelen, is het constant in beweging. De kans op overgewicht zal hierdoor dus kleiner worden.
  • Daarnaast is het ook goed voor de sociale vaardigheden van het kind. De kinderen die in de buurt buiten spelen zijn niet altijd dezelfde kinderen van school. Hierdoor moeten ze dus nieuwe vrienden leren maken, wat een goede oefening is voor het kind. Hij of zij moet namelijk het hele leven lang met nieuwe mensen leren kennis maken, ze kunnen hier dus niet vroeg genoeg mee beginnen.
  • Een ander groot voordeel is dat het kind waarschijnlijk beter gaat slapen. Als het rennen, springen en gillen is best vermoeiend. Aan het eind van de dag wordt het kind dus erg moe en zal het sneller in slaap vallen en misschien wel eerder moe zijn.
https://www.buitenspeelgoed.nl/