Trolol
Image default
Bedrijven

Is achteruitrijden echt zo’n probleem?

Achteruitrijden met grotere auto’s is een echte vaardigheid die niet voor iedereen is weggelegd, als je bijvoorbeeld met een vrachtwagen achteruitrijd stuur je letterlijk andersom dan bij elke andere auto. Dit komt omdat de bestuurder en zijn vracht niet direct aan elkaar vastzitten, ze zitten aan elkaar vast met een “pin-speld structuur”. Dit betekent dat de achterkant vrij kan draaien zonder dat de voorkant dat hoeft te doen, bij het achteruitparkeren betekent dit dat je achterkant altijd het omgekeerde doet van waar de bestuurder heen gaat. Hierdoor ga je uiteindelijk twee kanten op, voor veel beginnende vrachtwagenbestuurders is dit een van de moeilijkste dingen om te leren.

Wat ook als moeilijk wordt ervaren door veel mensen is achteruitrijden in een busje zonder achterraam, dit is vrijwel onmogelijk vanwege het feit dat de spiegel niet meer beeld laat zien dan alles wat links en rechts achter de auto zit. Voor een totaalbeeld van alles wat achter de auto zit moet een achteruitrijcamera Ford Transit worden aangeschaft, dit is een speciale camera met een extra lange kabel. De camera wordt achterin de bumper gemonteerd en vastgemaakt aan een schermpje op het dashboard, hierna kunnen zelfs busjes zonder achterraam fileparkeren. Hoewel het niet aan te raden is bevestigen sommige mensen hun camera in de achterdeur, dit zou ruimte besparen bij de bumper. Wat hier fout aan is, is dat dieven heel gemakkelijk je achterdeur open kunnen forceren en je bumper daarentegen niet.

Tegenwoordig vind je bijna overal een achteruitrijcamera te koop, vanwege het feit dat ze bij veel nieuwere automodellen standaard erbij worden geleverd. Voor de mensen die geen nieuwer model hebben kan er altijd een camera apart worden aangeschaft, dit kan gedaan worden via sites zoals vanzwitzerland.nl. Hun zijn betrouwbaar en hebben een snelle verzendtijd, hiernaast zijn hun verzendkosten heel laag en is hun klantenservices uitstekend.