Trolol
Image default
Bedrijven

Tips voor een beginnende ZZP’er

Wanneer je een werkgever bent zijn er veel personeelszaken die je bezig kunnen houden, vaak word dit gedaan door een Human Resources afdeling, maar kleine bedrijven zoals startups of ZZP’ers hebben niet het kapitaal om een nieuwe afdeling te starten binnen hun bedrijf. Mensen met kleinere bedrijven kunnen dan naar een detacheringsbureau gaan om wat HR-personeel van hun te huren. Voor veel mensen is dit helaas niet altijd een optie, hiernaast hebben veel mensen vertrouwen in de opkomst van technologie. Hierdoor stappen veel kleinere bedrijven over op verschillende soorten “staffing software”, dit is gespecialiseerd software die je help met het managen van je bedrijf.

Vaak is het gebruiken van deze software goedkoper dan het inhuren van een supervisor of manager voor je bedrijf, maar er kunnen ook problemen aanhangen die je misschien niet verwacht. Zoals het feit dat software niet altijd volledig beschikbaar is of werkt, vergeleken met een supervisor is die wel bijna 40 uur per week aanwezig. Vaak komt het ook nog voor dat de software door de werknemers zelf moet worden gebruikt of ingevuld moet worden, dit heet dan “employee self service”. Voorbeelden hiervan kunnen bijvoorbeeld zijn dat je personeel hun eigen uren in moeten vullen, of alleen zelf moeten inklokken.

Hoewel zoveel vrijheid aan je personeel geven goed is voor teambonding en sfeer op het werk, is het mogelijk dat er gefraudeerd wordt met behulp van de software. Werknemers kunnen de hoeveelheid uren die ze hebben gemaakt veranderen, hierdoor kunnen ze meer uren opschrijven als dat ze hebben gewerkt. Hierdoor is het toch uiteindelijk nodig om een supervisor in te huren, die toezicht houd over de software. Gelukkig hoef u zich hier geen zorgen over te maken als de software die u gebruikt van hoge kwaliteit is. Een goed voorbeeld van kwaliteit software is MySolution.nl, hun bieden de veiligste, snelste en secuurste software aan voor al uw personeelszaken.