Trolol
Image default
Bedrijven

Waarvoor gebruiken we blockchain technologie?

Blockchain technologie, wie heeft er niet van gehoord. De rage van 2017 en 2018 waarbij veel mensen verschillen cryptocurrencies kochten op hoge prijzen, aangeprezen door de media en “blockchain enthousiast”. Jammer genoeg verloor het allemaal 2/3e van de prijs vlak na het begin van 2018, mensen zagen dat de technologie achter de nieuwe manier van betalen niet snel genoeg was. Kijk maar naar de bitcoin, het kan op z’n snelst 4 transacties per seconde afhandelen. Als de gehele wereld bitcoin zou gebruiken als valuta zou het enorm lang duren om überhaupt iets te kunnen halen bij de supermarkt, sindsdien zijn er enorm veel alternatieve cryptocurrencies opgekomen en deze heten ook wel “altcoins”.

Voor vele is de technologie achter de blockchain en de gehele hype rond de media allemaal maar niet duidelijk, dit is ook logisch aangezien cryptografie niet een van de makkelijkste dingen is. Om het simpel te leggen proberen veel mensen nieuwe valuta’s te creëren in een markt waarbij er al meer dan 1500 bestaan. Veel cryptocurrencies hebben ook geen nut in “het echte leven”, de technologie waarop ze zijn gebaseerd is nog niet volledig geïmplementeerd in de echte wereld en hierdoor kan hun valuta ook niet geïmplementeerd worden in de echte wereld.

Vele bedrijven beginnen een cryptocurrency op de blockchain technologie met als doel om een ponzi scheme te runnen, dit wordt ook wel een “piramidespel” genoemd. Hierbij worden er beloftes gemaakt over hoge winstmarges en kleine risico’s, ook komt Multi level marketing een rol spelen in het hele proces. Dit soort bedrijven zoeken altijd naar een PHP programmeur en een blockchain developer vanwege het feit dat hun hele personeel constant in rotatie staat. Hierdoor kan het publiek, in dit geval de investors, moeilijk erachter komen wie in het team zit en of hun te vertrouwen zijn. Hoewel investeren in blockchain technologie soms geen slecht idee is, op lange termijn zal je waarschijnlijk getroffen worden door een piramidespel. Of je bent slim en gaat short posities aan, maar dat is voor een ander artikel.