Trolol
Image default
Zakelijke dienstverlening

Kennis economie

Kennis economie

De economische crisis die begonnen is aan het eind van het vorig decennium heeft er toe geleid dat bedrijven minder zijn gaan lenen en daarmee is tegelijkertijd de investeringsbereid af genomen. Dat geld niet in de laatste plaats voor personeel. Steeds vaker worden vaste krachten ontslagen om kosten te besparen. Winst is de hoofdmotor. En deze moet elk jaar stijgen. Iets wat economen normaal vinden maar wat in de praktijk niet haalbaar kan zijn. Immers meer winst betekend meer omzet met dezelfde kosten of gelijke omzet met minder kosten. Managers in het bedrijfsleven zinnen vaak op beide tegelijk. De grootste kosten post in de kenniseconomie is personeel dat verantwoordelijk is voor deze kennis. Steeds vaker wordt er daarom extern personeel ingezet om de kennis tijdelijk in huis te halen. Voordeel daarvan is dat je het personeel niet eerst hoeft op te leiden. Ze komen waarvoor ze worden aangenomen en verdwijnen wanneer het project is afgerond. Nadeel is dat deze vorm van bedrijfsvoering vooral gericht is op de korte termijn. Personeel inhuren kost meer geld per uur dan eigen personeel. Alleen betaal je deze mensen voor de uren die ze hebben gemaakt en hoef je ze niet aan het werk te houden. Ze gaan immers weer als ze klaar zijn. Maar wie zijn deze mensen?

ZZP’ers en bedrijfshalverlichting

Deze groep mensen heeft een naam gekregen in Nederland die algemeen bekend is onder de naam ZZP’er. Dat staat voor zelfstandigen zonder personeel. Ze werken zelfstandig zijn verantwoordelijk voor eigen administratie, acquisitie en runnen een compleet bedrijf waar ze uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor zijn en alleen zelf een boterham mee moeten verdienen. Deze groep mensen hebben nadat ze tijdens de crisis zijn ontslaan zelf de heft in handen genomen. Ze weten zeker dat ze een baan hebben en houden ook als er geen opdrachten binnen komen. Voorheen werden ze dan ontslagen die onzekerheid hebben ze niet meer. Een nadeel is dan wel dat het financieel een stuk lastiger wordt om je eigen broek op te houden.

Voor je zelf beginnen!

Het klinkt goed voor jezelf beginnen maar dat is vaak in de praktijk lastiger dan men vooraf had gedacht. Er komt nogal wat bij kijken. Wat ga je doen? Hoe kom je aan opdrachten? Heb je voldoende inkomen voordat het bedrijven gaat floreren? Heb je een netwerk? Maar ook zaken als administratie, bedrijfsplannen, belasting ect. Zaken die veel tijd kosten. Ook het maken van een website is lastige tijdrovende klus. Er zijn veel zzp’ers. Hoe ga je jezelf onderscheiden en kunnen mensen je online vinden. Veel zzp’ers ervaren dat Anno 2015 een website geen visite kaartje meer is maar een compleet marketing kanaal. Hoe zorg voor de juiste aanpak online zodat je website gaat renderen? Neem eens contact op met een specialist! Voor een laag bedrag kunnen deze mensen je veel tijd uit handen nemen die je kunt steken in het ondernemen. Werken aan je bedrijf is de duurste tijd die je als onderneemt hebt. Het kost je veel tijd energie en kennis die je eigenlijk niet hebt en het lieverd direct niets op!

https://www.brandmerck.nl