Trolol
Image default
Hobby en vrije tijd

Lockpicking is een sport

Lockpicking is de kunst van het openen van een slot door de analyse en manipulatie van zijn componenten zonder gebruik van een sleutel. Het is hier bij de intentie om het slot niet te beschadigen.

Lockpicking wordt mogelijk gemaakt door kleine onregelmatigheden bij het vervaardiging van sloten. Kleine variaties in de grootte, vorm en uitlijning  van de onderdelen zorgen ervoor dat het slot kwetsbaar is. Met speciale instrumenten kan misbruik worden gemaakt van deze kwetsbaarheden en zo kan het slot open geforceerd worden. Afhankelijk van het type slot kunnen verschillende lockpick werkwijzen toegepast worden.

De uitoefenen van het recreatief of competitief lockpicking staat bekend als locksport.

Locksport gaat over het competitieve picken van sloten. Ziet u, sloten zijn net als mechanische puzzels.  Ons favoriete gezegde is “Het picken van sloten is net als het oplossen van een Rubik’s kubus in het donker“. Als je van puzzels, zult u van de locksport houden.

Lockpickers hebben een behoefte aan kennis en begrip van hoe de dingen om ons heen werken. Wanneer u een slot wilt lockpicken, zul je het advies nodig hebben van een lockpicker. Deze kan u informeren over de moeilijkheidsgraad, het beste gereedschap en de meest haalbare aanpak.
 
Ook is het belangrijk om de innerlijke werking van een slot te verkennen, de geringste bewegingen en de meest behendige bewegingen moet u bemeesteren om het slot te kunnen openen..

Het maakt niet uit als je geïnteresseerd bent in sloten voor de veiligheid kennis of de pure sensatie zijn. Op deze website kunt u hier van alles over leren!

Ben je klaar voor de uitdaging?!

http://www.lockpickinguniversiteit.nl/