Trolol
Image default
Bedrijven

Het logboek van een product

De laatste jaren is de QR code populair geworden, dit is een code als afbeelding staat weergeven en te scannen is met smartphone. Nadat de QR code is gescand wordt er informatie weergeven op de smartphone waarmee de code is gescand. De informatie die wordt weergeven is gerelateerd aan de plaats of op de afbeelding die is weergeven. Het aanmaken van een QR code is gemakkelijker dan je denkt, op internet is het mogelijk om gratis zo code te maken maar waar kan je het voor gebruiken? De QR code dient als een code die op een snelle en makkelijke manier informatie geeft waar de persoon om vraagt. Denk bijvoorbeeld aan een blad over kleding, daar kan een QR code geplaats worden van een kledingmerk. Door deze code te scannen kom je direct op de website van het desbetreffende bedrijf.

De QR code is te vergelijken met een codeernummer, een codeernummer staat weergeven op een product zoals de THT. Om een product iets uit te laten stralen en te onderscheiden van de rest wordt daarvoor een verpakking ontworpen en op die verpakking staan er verschillende codes weergeven zoals de THT. De THT is de houdbaarheidsdatum van voedingsmiddelen en om dit op een verpakking te krijgen wordt dit gerealiseerd door een THT printer. Dit is een speciaal ontworpen machine om de houdbaarheidsdatums op verpakkingen te printen.

Naast de THT printer is er ook de code printer, zoals de naam het al zegt codes print. Een code printer print een codeernummer op een product dat onderdeel is van een codeersysteem. De reden dat een codeernummer op een product wordt geprint is om alle informatie te kunnen achterhalen over dat specifieke product. Door het nummer te scannen of in te voeren op een computer staat er weergeven welk product het is, waarvoor het dient, wanneer het ontworpen, wanneer het is verstuurt en wanneer het is aangeleverd. Je kan een codeernummer vergelijken met de levensfase van een mens dat per seconde wordt genoteerd, een andere benaming is een logboek.

http://www.kba-metronic.com/nl/