Trolol
Image default
Bedrijven

Cholesterol verlagen

Cholesterol is in het mensenleven erg belangrijk, zonder kunnen we niet leven. Het is een vetachtige stof waarbij 70% wordt gemaakt in de lever en 30% komt uit voedsel. Meestal maakt het lichaam precies genoeg cholesterol aan, maar dit kan af en toe eens afwijken. Mensen krijgen dan een te laag aan cholesterol of een te hoog cholesterol. Als je een te hoog cholesterolgehalte hebt kan het de risico op hart en vaatziekten verhogen. Kan bijvoorbeeld komen door roken of overgewicht.

Als je het cholesterol wilt meten wordt dat gedaan met een bloedonderzoek. Als je cholesterolgehalte hoger is dan 6,5 is het verhoogd, boven de 8,0 is het sterk verhoogd. Je kan het op een natuurlijke manier verlagen door bijvoorbeeld gezond te eten, voldoende bewegen of niet roken. Ook is het belangrijk dat je matig moet zijn met verzadigd vet. Dit kan je op de volgende manieren beperken:

  • magere varianten van voedingsmiddelen gebruiken.

  • vaste bak en braadvetten vervangen door bijv. halvarine

  • Minder voedingsmiddelen eten die rijk zijn aan verzadigd vet, zoals snacks, gebak enz.

Het is sterk aan te raden om veel groente, fruit en peulvruchten te eten. Dit zijn belangrijke bronnen van voedingsvezels.

Er bestaan ook cholesterolverlagende middelen die je hier een handje bij kunnen helpen. Natuurlijk kan het nooit 100% op de goede weg komen, aangezien het ook vaak aan de erfelijke factoren ligt. Je kan het het beste combineren met een gezonde levensstijl. voedingssupplementen bestellen kan je doen bijvoorbeeld doen bij Oligo Pharma bv. Hun leveren inmiddels meer dan 20 jaar voedingssupplementen in vele Europese landen en daarbuiten. Ook zijn hun producten in verschillende apotheken, drogisterijen enz. te verkrijgen.

http://www.oligo-pharma.nl/