Trolol
Image default
Zorg

Kies voor acupunctuur in Roermond

Acupunctuur vindt zijn oorsprong in de Traditional Chinese Medicine (TCM) en heeft zijn sporen al ruimschoots verdiend in de geschiedenis. Dit is immers een behandelmethode die al ruim 3000 jaar wordt gebruikt. Door acupunctuur Roermond kunnen klachten worden verlicht en de balans in het lichaam hersteld worden. Maar ook kan het ontstaan van klachten hiermee voorkomen worden. 

Waar doet acupunctuur?

Acupunctuur Roermond richt zich op de energiehuishouding van het lichaam en stimuleert de energie waar een tekort is of tempert de energie waar een overschot is. Hierdoor komt u letterlijk meer in balans, waardoor het zelfhelend vermogen aangesproken kan worden. Er lopen vele energiebanen, meridianen, door het lichaam. Als er een verstoring is in een energiebaan, dan kan dit klachten of ziektes veroorzaken. Dit kan ontstaan door erfelijke aanleg,  invloeden van buitenaf zoals wind, kou, hitte en virussen, of door de eigen leefomstandigheden zoals emotionele gebeurtenissen, stress en trauma’s.

Toepassing van acupunctuur Roermond

Acupunctuur Roermond kan in principe worden ingezet om alle lichamelijke en geestelijke klachten te behandelen. Daarnaast is acupunctuur Roermond een uiterst effectief middel om preventief in te zetten, nog voordat er een echte klacht is. Vaak is namelijk de uiteindelijke klacht slechts een symptoom van een ander probleem. Een verkoudheid kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van een verstoorde energiebalans van de longen. Een aantal type lichamelijke klachten waarbij acupunctuur effectief is zijn aandoeningen aan de luchtwegen, maag, darmen, urinewegen, geslachtsorganen, hart en vaten, het zenuwstelsel, huidaandoeningen, hoofd en hals en het bewegingsapparaat. Maar ook is het effectief bij tal van problemen bij kinderen zoals bedplassen, buikpijn, astma of bijvoorbeeld eczeem. Acupunctuur Roermond is ook bekend als middel om hooikoorts, slaapstoornissen en depressies te behandelen, maar ook geschikt om sportblessures te verhelpen.

dens het eerste consult zal een uitgebreide diagnose worden gesteld. Tijdens de vervolgconsulten zal een verkorte diagnose gesteld worden om te kijken of er verbeteringen te zien zijn en om te bepalen waar de behandeling zich op moet richten.