Trolol
Image default
Sport

Welk soort stootkussen past bij uw training?

Bent u op zoek naar een nieuw stootkussen voor uw trainingen? Of begint u net met het trainen in boksen en wilt u bokshandschoenen en een stootkussen aanschaffen? Dan moet u met enkele zaken rekening houden om zo het stootkussen te kiezen dat perfect bij u past. Bij Rumble Store Holland staan ze voor u klaar om u antwoord te geven op uw vragen. Het materiaal – kunstleer of echt leer – van de kussens en handpads kan namelijk een verschil maken in de kwaliteit van uw trainingen. Maar waar moet u precies op letten? Welke verschillende soorten zijn er verkrijgbaar?

Het trainen van snelheid en precisie

Wilt u uw snelheid en daarnaast eveneens uw precisie in uw slagen of trappen trainen? Dan kunt u het beste gaan voor kleinere hand- of armpads. Deze maken het voor uw trainingspartner mogelijk om sneller met u mee te bewegen en zo uw training effectiever te maken. Er zijn verschillende soorten kleinere stootkussens verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan handpads of armpads. Een groot stootkussen is handig wanneer u een specifieke techniek wil verbeteren. Deze grotere kussens kunnen daarnaast hardere klappen verdragen, waardoor u naar hartelust uw trap- en slagtechnieken kunt trainen zonder u zorgen te maken over eventuele beschadiging van uw materialen.

Kiezen voor kunstleer of echt leer

Net als u de keuze hebt uit bokshandschoenen van kunstleer of echt leer, kunt u eveneens kiezen tussen deze materialen als het gaat om de aanschaf van een stootkussen. Bokshandschoenen en kussens van echt leer slijten minder snel dan die gemaakt van kunstleer. Als u echter minder regelmatig dan twee keer per week traint, kunt u gerust kiezen voor materialen van kunstleer. Deze krijgen dan immers minder klappen te verduren dan wanneer u vaker zou trainen. Zolang u goed voor uw bokshandschoenen en andere materialen zorgt, zullen ze langer meegaan.

Gerelateerde artikelen

Verbeter uw conditie met een Kettler hometrainer

Neymar zijn debuut wordt mogelijk uitgesteld

Voetbalreizen: Alle aanbieders gemakkelijk vergelijken