Trolol
Image default
Sport

Nog meer succes als personal trainer? 2 populaire cursussen

Er valt zoveel uit uw personal trainer carrière te halen, helaas hebben veel personal trainers dat niet door. Het uitbreiden van kennis op verschillende gebieden kan helpen met het boeken van eigen successen binnen uw carrière. In dit artikel bespreken we 2 populaire cursussen als het gaat om de uitbreiding van kennis op het gebied van personal training en alles wat daarbij komt kijken. Op deze manier kunt u vandaag nog op zoek naar een nieuwe studie, training of cursus om uw carrière een boost te geven. Hoe aantrekkelijk klinkt dat?

Het worden van een yoga leraar, simpeler dan u denkt

Yoga docent worden klinkt voor veel mensen als een moeilijke lange opleiding die erg veel aandacht en concentratie vergt. In werkelijkheid valt dit wel mee, sterker nog: er is zelfs mogelijkheid tot het volgen van een online yoga opleiding. ‘Hoe werkt zo’n online yoga opleiding dan?’ Dat is eigenlijk relatief simpel, de opleiding zal zo’n 200 uur in beslag nemen in het geval van een RYT (Registered Yoga Teacher) -200 opleiding.

Zo’n opleiding is ontzettend aantrekkelijk om te volgen, wegens een aantal redenen: het Amerikaanse Yoga Alliance instituut die deze opleiding internationaal aanbiedt staat ontzettend hoog aangeschreven, u zult worden opgeleid op ontzettend veel verschillende vlakken van yoga en na afloop van de RYT-200 opleiding ontvangt u een internationaal erkend diploma, erg handig. Zo kunt u direct yoga docent worden.  

Yoga docent worden

Het volgen van een bootcamp cursus

Een leuke en simpele toevoeging aan uw CV als personal trainer is het volgen van een bootcamp cursus. Wat deze cursus zo interessant maakt is de korte duur van 3 dagen, waarna u bij 100% aanwezigheid en inzet het bootcamp diploma krijgt. Wat het organiseren van een bootcamp juist zo lastig maakt is het inschatten van verschillende niveaus en hoe daarop in te spelen, dat is precies wat u zal worden bijgebracht bij de bootcamp cursus. Ook is het natuurlijk belangrijk dat u bij het bedenken van de inhoud van de lessen niet in de herhaling valt.

Kortom, het is de bedoeling dat u na het volgen van deze cursus en het ontvangen van uw welverdiende diploma een leuke, uitdagende les op niveau kan aanbieden aan verschillende mensen. Vaak draaien deze bootcamp lossen om een aantal onderdelen zoals: kracht, uithoudingsvermogen, balans, lenigheid, snelheid en coördinatie. Ook hierin kunt u afwegingen maken, bij verschillende groepen kunt u de focus ergens anders te leggen. Kies er bij atleten bijvoorbeeld voor om minder op kracht te focussen en meer op balans, lenigheid, snelheid en uithoudingsvermogen.

Bij een groepje mensen dat graag wilt afvallen kunt u er juist weer voor kiezen alleen op kracht en uithoudingsvermogen te trainen. Na afloop van de cursus bent u in staat al deze verschillende zaken goed in te schatten.