Trolol
Image default
Kinderen

Kinderen zijn heel divers

Geen één mens is het zelfde. Dit is vaak op vroege leeftijd al te meten en te herkennen. In de jonge levensjaren kun je al goed zien welke kind de druktemaker is, welke wat introverter en hoe sterk de sociale vaardigheden zijn. Als je werkt in een kinderopvang dan heb je dit vast gemerkt en weet je hoe moeilijk het is en hoe verschillend kinderen zijn. Ieder kind vraagt om een ander soort van aandacht en sommige ook meer dan anderen. Sommige kinderen kunnen zichzelf de hele dag vermaken zonder je aandacht en andere vragen niks anders dan je aandacht. In dit artikel ga ik je vertellen hoe je de rustige kinderen en de drukke kinderen bezig kan houden.   

De introverte kinderen (rustig)
Van de rustige kinderen heb je niet tot nauwelijks last. Het kan zelfs zijn dat je regelmatig bij hun moet kijken of het allemaal nog wel goed gaat. Op het moment dat je hun een doos lego of een kleurplaat geeft kan je zomaar de rest van de dag niks van ze vernemen. Je aandacht moet iets geforceerder naar hun gaan. Juist deze kinderen hebben aandacht nodig en ondersteuning in de sociale vaardigheden.

De extraverte kinderen (druk)
Deze kinderen zijn een stuk drukker en vragen wat meer aandacht dan dat ze nodig hebben. Deze kinderen willen de hele dag centraal in de belangstelling staan en het is daarom van belang dat je ze iets geeft om hun energie kwijt te raken. Denk bijvoorbeeld aan een springmat trampoline. Je moet er wel voor zorgen dat het veilig blijft door gebruik te maken van een veiligheidsnet voor trampoline. Op deze manier zorg je ervoor dat je dat kinderen zich niet kunnen bezeren. 

Het is vaak lastig om te bepalen hoe kinderen zijn en een plan van aanpak verschilt echt per kind. Probeer goed en duidelijk in te schatten welk kind wat voor soort aandacht nodig heeft.

https://www.trampolines.nl/