Trolol
Image default
Bedrijven

Klein Curaçao

Klein Curaçao is een populaire vakantiebestemming voor vele Nederlanders. Het is een klein eiland die op vijfentwintig kilometer afstand ligt van groot Curaçao. Het eiland heeft een lengte van 1,9 km en een breedte van 1,1 km. Het heeft dus een oppervlakte van 2,09km2. Ook al is het eiland erg klein, het heeft zeker genoeg pluspunten, het is niet voor niks een toeristisch eiland.

Klimaat

Toeristen gaan voornamelijk naar Klein Curaçao door het warme weer en de vele zonuren. Het eiland heeft namelijk een tropisch savanneklimaat. Hierbij zijn de temperaturen vrij constant over het hele jaar. Het verschil tussen de hoogste en laagste temperaturen in een jaar is slechts 3 graden. Er is wel een groot verschil in het neerslagpatroon. Tussen februari en juni is het voornamelijk droog op het eiland, maar in oktober, november en december valt er honderd millimeter neerslag per maand, dit is aanmerkelijk meer dan de rest van het jaar. Wil je dus vooral genieten van de zon is het de betere keuze om in de zomermaanden te gaan.

Economie op Curaçao

Het toerisme op het eiland is net als in andere vakantielanden heel erg belangrijk. Het is namelijk de belangrijkste inkomstenbron voor de lokale economie van Klein Curaçao. Daarnaast is de raffinaderij heel erg belangrijk. Dit is een fabriek waar een grondstof of product wordt gezuiverd of in bestanddelen wordt gescheiden. Raffinaderij is zo belangrijk omdat het werkgelegenheid biedt en hierdoor neemt het een groot onderdeel in beslag van de handel op het eiland.

Sinds maart 2020 is er een coronapandemie op het eiland, hierdoor was het voor toeristen niet mogelijk om naar het eiland toe te komen. Hierdoor heeft het eiland veel geld misgelopen. Daarom is het in deze tijd er goed geweest voor het land dat de raffinaderij, ondanks de coronacrisis, bleef doorlopen. Nu dat we langzaam weer mogen reizen keert het toerisme ook weer terug naar Klein Curaçao.

https://curacao-trips.com/