Trolol
Image default
Zakelijk

Mail hosting of Microsoft 365?

Je bent voor jezelf begonnen, wil voor jezelf beginnen of wil voor je sportvereniging of wat dan ook een goed uitziend e-mailadres met de domeinnaam die je hebt geregistreerd. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te realiseren en we vergelijken nu even Mail hosting en Microsoft 365 met elkaar maar er zijn nog meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld met Google Workspace.

Wat zijn de verschillen en welke moet je kiezen? Er zijn zat verschillen maar of er een betere keuze of slechte keus is dan is lastig te zeggen. Het is maar net waar je bekend mee bent en behoefte aan hebt.

E-mail via mail hosting via je hosting provider

Mail hosting, wat is het en waar kan ik dit afsluiten? Hosting providers, je hebt er misschien wel eens van gehoord maar dit zijn partijen waar je applicaties, websites, webshops en van alles wat je online wil plaatsen kan hosten (onderbrengen).

Naast deze dienstverlening bieden deze hosting providers ook Mail hosting. Je kunt los Mail hosting aanschaffen maar als je ook een website op je domeinnaam wilt laten plaatsen of gaat ontwikkelen dan kun je ook een combinatie nemen. Je kunt dan kiezen voor een Webhosting pakket waar ook e-mail op mogelijk is.

De opslag (schijfruimte) van die webhosting pakket deel je dan met je e-mail en er zitten vaak maximum aan het aantal e-mailadressen wat je kunt aanmaken maar over het algemeen zijn dit er best een hoop. Als de opslagruimte vol is dan kun je deze verhogen en zal je maandelijkse bedrag ook omhoog gaan.

Voordelen mail hosting

–        Lage kosten

–        Goed te combineren met webhosting voor je website

–        Support en handleidingen van hosting provider voor het instellen

–        Veel e-mailadressen koppelen mogelijk en kosten nog steeds laag

E-mail via Microsoft 365

Als je al een domeinnaam hebt geregistreerd dan kun je ook via Microsoft 365 e-mail regelen en koppelen aan je domeinnaam.

Als je bijvoorbeeld ook nog een Office abonnement moet hebben dan kun je dit goed koppelen met elkaar en bespaar je ook kosten. E-mail via Microsoft 365 heeft vele voordelen en kent eigenlijk weinig nadelen behalve de kosten. Je betaald namelijk per e-mailadres en als je veel adressen hebt dan kunnen de kosten hoog oplopen.

Voordelen Microsoft 365

–        Opslag in de Cloud

–        Te combineren met Office

–        Goede support en handleidingen voor instellen

Conclusie, mail hosting of Microsoft 365?

Microsoft 365 is wat duurder dan mail hosting in de meeste gevallen dus het is erg afhankelijk van hoe belangrijk het voor je is en hoeveel je bereid bent er aan uit te geven. Je kunt ook voor een Exchange server kiezen als je een grote organisatie hebt.