Trolol
Image default
Aanbiedingen

Met deze tips kies jij het perfecte dekbedovertrek!

Ben je uitgekeken op de dekbedovertrekken die je in de kast hebt liggen? Of zijn ze simpelweg aan vervanging toe? Dan mag je de tips die we in deze blog geven zeker niet missen. Want het kiezen van het perfecte dekbedovertrek klinkt makkelijker dan het is! Denk aan welke materiaal kies je en hoe bepaal je de juiste afmetingen? Onder andere deze vragen behandelen we in deze blog, lees dus snel verder!

Begin met het kiezen van de juiste maat

Bij het kiezen van geschikt beddengoed is de eerste en belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen ‘Wat zijn de afmetingen die ik nodig heb?’. Dekbedovertrekken komen namelijk in veel verschillende afmetingen zoals 1 persoons, 2 persoons, lits jumeaux en zelfs lits jumeaux XL.  De kleinste maat die je waarschijnlijk zult vinden is 140 bij 200 centimeter, maar dat kan oplopen tot wel 260 bij 220 centimeter. Het gaat dus niet alleen om de breedte van je dekbed, maar ook zeker om de lengte van de deken. Als je een te groot dekbedovertrek koopt merk je dat je veel stof over zult houden, dat geeft je dekbed ook de ruimte om te verschuiven en dat wil je voorkomen. Als je een te kleine overtrek hebt zul je het dekbed er in moeten proppen en dit is niet fijn om onder te liggen. 

Het kiezen van het perfecte materiaal

Niet alleen de juiste afmetingen zijn belangrijk bij het vinden van het perfecte dekbedovertrek, denk namelijk eens aan wat voor materiaal je fijn vindt. Vaak zien we dekbedovertrekken van hoge kwaliteit in stoffen als percaline-katoen, katoen-satijn of flanel. Katoen stof zorgt ervoor dat vocht wordt opgenomen, dit kan dus een passende stof zijn als jij of je partner ‘s nachts veel zweet. Ben jij een echte koukleum dan is flanel de perfecte oplossing. De stof voelt namelijk heerlijk zacht en warm aan.  

De mooiste dekbedovertrekken shoppen

Als je al jouw voorkeuren op een rijtje hebt gezet kan de zoektocht beginnen. Ga jij voor een simpele uitstraling in een neutrale toon of ga jij voor een te gekke print om de slaapkamer wat op te fleuren? Neem eens een kijkje op de website van Cinderella. De partij biedt een ruim assortiment dekbedovertrekken en meer!

 

https://www.cinderella.nl/