Trolol
Image default
Woningen

3 tips om meer sfeer te krijgen in huis door verlichting

Sfeer creëren in huis kan je niet alleen doen door middel van accessoires. Er zijn nog andere manieren waarop dit mogelijk is. Eén van deze manieren is door verlichting gebruiken. In deze tijd kan je kiezen voor zoveel verschillende verlichting. Ben je benieuwd hoe je meer sfeer kan creëren in huis door verlichting? Dan zit je hier op de juiste plek. Hieronder zijn namelijk drie leuke tips te vinden. Lees dus gerust verder.

 

Verlichting dimmen

 

De beste manier om meer sfeer te creëren, is door verlichting te kiezen dat je kan dimmen. Dimmen betekent dat het licht zachter kan zetten of juist feller. Als je een filmavondje hebt, kan je het licht natuurlijk zacht aanzetten voor die knusse sfeer. Tegenwoordig is het mogelijk om het licht te dimmen door middel van een telefoon. Je kan deze verlichting dan besturen vanaf een applicatie op jouw telefoon. 

 

Het is wel belangrijk dat je een goede dimmer gebruikt in combinatie met de verlichting. Niet elke dimmer werkt namelijk bij elke soort verlichting. Veel mensen kiezen ervoor om led spots dimbaar aan te schaffen. Het voordeel van led spots is dat je deze niet ziet zitten, omdat led spots vaak worden weggewerkt in het plafond. 

 

Juiste kleurtemperatuur

 

De kleurtemperatuur van verlichting speelt een hele grote rol bij het bepalen van de sfeer. Op kantoor is het bijvoorbeeld beter om een led paneel met koel licht te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat mensen meer concentratie hebben en dat de productiviteit omhoog gaat. In de woonkamer thuis heb je waarschijnlijk niet zoveel behoefte aan extra concentratie en bovendien is dit helemaal niet gezellig. 

 

De kleurtemperatuur wordt over het algemeen uitgedrukt door het aantal Kelvin. Voor een gezellige sfeer thuis zal je verlichting moeten kiezen met een laag aantal Kelvin. Je kan dit licht herkennen aan het feit dat het warmer aanvoelt. De hoeveelheid Kelvin zal altijd vermeld moeten staan op de verpakking van de verlichting. 

 

Combinatie van verlichting

 

De laatste tip is om te experimenteren met verschillende soorten verlichting. Er zijn natuurlijk hartstikke veel soorten verlichting te vinden. Zorg er in ieder geval voor dat je een plafondlamp hebt die als basisverlichting dient. Zo weet je zeker dat je de hele ruimte kan verlichten. Naast een plafondlamp is het leuk om een vloerlamp in de woonkamer te zetten voor meer sfeer.

 

Je kan ook experimenteren met andere soorten led verlichting. Veel mensen kiezen er bijvoorbeeld voor om een led strip te plakken achter de televisie. Dit zorgt meteen voor heel veel sfeer in de woonkamer. Hiernaast zou je een led strip kunnen plakken bij de trap. Hiermee kan iedereen veilig de trap gebruiken met wat sfeer erbij.