Trolol
Image default
Auto

Overwin rijangst met deze tips

Veel mensen hebben last van rijangst. Of het nu gaat over het rijden over een lange brug of het inhalen van een truck, het lijkt steeds alsof deze situatie op elk moment een gevaar kan betekenen.

Ongelukkig genoeg kan rijangst ook jouw sociale leven bedreigen. Het kan je ertoe dwingen om thuis te blijven terwijl je eigenlijk liever op reis wil gaan of vrienden en bekenden wil ontmoeten. Als rijangst dus iets is waar je last van hebt, dan zijn hier 5 zaken die je kan doen om de stress die je zou kunnen hebben, te verminderen.

Veel mensen denken dat ze hun angst kunnen temperen als ze niet tijdens de piekuren naar en van hun werk rijden. Dat zou dus kunnen inhouden dat je een half uur eerder zal moeten vertrekken om elke paniekaanval te vermijden.

Probeer in de auto naar muziek te luisteren, dat is kalmerend. Vermijd radio uitzendingen die je stress niveau of angstgevoel kunnen versterken.

Veel mensen krijgen blijkbaar stress door een heel eind voor zich op de weg te staren. Focus je op de weg die onmiddellijk voor je ligt. Dit kan je aandacht gaande houden en de angstgevoelens verminderen.

Terwijl veel mensen juist een kop koffie nodig hebben om beter te kunnen rijden, is het toch zo dat dit een van de voornaamste oorzaken van angstaanvallen is. Denk eraan dat cafeïne gedurende verschillende uren in het bloed aanwezig blijft.

Het is het best om iets kleins te eten vooraleer je gaat rijden. Sommige mensen kiezen ervoor om niets te eten alvorens ze gaan rijden omdat ze vreze n dat ze juist dan een angstaanval zullen krijgen, maar een lege maag kan het wel erger maken.

 

In sommige gevallen van erge rijangst zou het toch wel te verkiezen zijn om een ander vervoersmiddel te nemen. Dit zou dus betekenen dat je de metro neemt om naar je werk te gaan of dat je zelfs een lift vraagt aan een vriend.

Een manier om te proberen over je rijangst te geraken is door in de weekends op hoofdwegen en snelwegen te rijden, als ze juist een beetje minder druk zijn en op die wijze zal je eraan wennen om er te rijden zonder angstig te worden.

Om meer te vernemen over de wijze om rijangst terug te dringen en om enkele tips om paniekaanvallen te voorkomen.

 

Als je rijlessen wilt nemen in Harderwijk en en speciale begeleiding nodig hebt, dan ben je bij Rijschool MT aan het juiste adres.

 

 

http://rijschoolmt.nl