Trolol
Image default
Beauty en verzorging

Behandeling na de ooglidcorrectie

Wat moet er allemaal gebeuren na de ooglidcorrectie van Ooglift? Deze vraag krijgen wij erg vaak en daarom vinden wij het zeer belangrijk dat u weet hoe alles er na de ingreep aan toe gaat. Ook willen wij u vertellen wat er allemaal al wel en nog niet mogelijk is na de behandeling. Wist u bijvoorbeeld dat in de wet staat dat u nog niet gelijk auto mag rijden na de behandeling? Veel mensen weten dit niet en komen daardoor na de behandeling voor vervelende verrassingen te staan. Wij willen dit voorkomen en ervoor zorgen dat u na uw ingreep met een gerust hart en ontspannend gevoel naar huis kunt.

Informeer uw arts over medicijnen tijdens de ooglidcorrectie

Na de ooglidcorrectie krijgt u nog een beetje oogzalf in de ogen, hierdoor krijgt u geen branderig gevoel in uw ogen na de correctie. Ook verkleint het de kans op een oogontsteking als gevolg van de ooglidcorrectie. Om na de behandeling zo goed mogelijk voor uw ogen te zorgen, krijgt u van ons een speciale gelbril. Deze bril zorgt ervoor dat u een aantal keer per dag uw ogen kunt koelen. Het is tevens ook erg belangrijk om met onze arts te bespreken welke medicijnen u gebruikt. Met sommige medicijnen moet namelijk gestopt worden voor, tijdens of na de behandeling. Voorbeelden hiervan zijn bloedverdunners en andere pijnstillers. Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn en een zo aangenaam mogelijke behandeling te geven, zullen wij u ook altijd vragen welke medicijnen u gebruikt en hierover vertellen of u eventueel met het gebruik hiervan voor een bepaalde tijd moet stoppen.

Wat kan al wel en wat nog niet?

Een aantal dingen zijn niet toegestaan of niet handig om na de correctie te doen. Autorijden is hier dus een voorbeeld van, kom daarom zoveel mogelijk met het openbaar vervoer naar de ooglidcorrectie of neem iemand mee die voor u kunt rijden. Ook is het belangrijk dat u geen contactlenzen na de behandeling draagt, deze kunnen weer gedragen worden als uw hechtingen zijn verwijderd. Ook kunt u nog niet uw ogen opmaken als uw hechtingen er nog inzitten. Douchen mag wel na de ooglidcorrectie, alleen moet u ervoor zorgen dat de wond droog blijft. Zwemmen is daarentegen niet toegestaan wanneer uw hechtingen er nog inzitten.

Vragen

Wij hopen u voldoende te hebben geïnformeerd over wat er wel- en niet toegestaan is na uw ooglidcorrectie. Voor specifiekere vragen of andere vragen kunt u altijd contact opnemen met uw arts.