Trolol
Image default
Vervoer en transport

Vakantie ideeën voor deze koude winter

Ga je dit jaar voor een sportieve skivakantie of kies je liever voor ontspanning in de natuur tijdens een verblijf in een knusse lodge met een hot tub? Blijf je deze vakantie liever dicht bij huis of ben je juist op zoek naar wat meer avontuur? Naast de jaarlijkse plannen in de zomervakantie is het ook hartstikke leuk om tijdens de winter even tussenuit te gaan. Je kunt natuurlijk met de auto of een taxi boeken en met het vliegtuig, maar een camper huren voor een leuke reis is ook een mooie ervaring. Daarnaast is het natuurlijk extra speciaal om dit te combineren met de feestdagen. In dit artikel lees je alles over welke mogelijkheden er zijn voor een leuke vakantie tijdens de koude wintermaanden.

Een avontuurlijke roadtrip door Scandinavië

Ben je een echte avonturier en wil je tijdens je vakantie het liefst zo veel mogelijk ondernemen? Vind je het daarnaast ook niet erg om de winter te ervaren in een andere omgeving? Dan is het maken van een winterse roadtrip door Scandinavië misschien wel iets voor jou. Scandinavië staat bekend om haar mooie natuur en landschappen. De omgeving is veelal ingesteld op reizigers die Scandinavië bezoeken met een auto of camper. Dit maakt het een ideaal gebied voor een roadtrip. Je kunt Scandinavië natuurlijk bezoeken met een auto en tent of een gehuurde camper.

De zon en warmte opzoeken in of buiten Europa

Ondanks de gezellige sferen rondom de wintermaanden en feestdagen zijn de lage temperaturen en korte, donkere dagen niet altijd waar je naar op zoek bent. Gelukkig zijn er ook in de winter veel mogelijkheden om toch de warmte op te zoeken. Als je jouw vakantie tijdens de wintermaanden vooral wilt gebruiken om op te laden en bij te komen dan is een zonvakantie buiten Europa een goede keuze. In een warm all-inclusive oord aan de andere kant van de wereld kun je in alle rust opladen en tot jezelf komen. Ben je op zoek naar een vakantie met iets meer vrijheden? Dan kan je met een camper reizen richting Zuid-Frankrijk, Spanje, Italië of Portugal. Dit is de perfecte combinatie als je op zoek bent naar warmte, zon en avontuur en even wilt ontsnappen aan de kou in Nederland.

De feestdagen doorbrengen in een grote stad

Tijdens de decembermaand vind je veel gezelligheid in allerlei grote steden in en buiten Europa. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om verschillende kerstmarkten in Duitsland te bezoeken en hierbij elke keer in een andere stad te overnachten. Dit is ideaal als je op zoek bent naar een korte vakantie maar wel veel wilt zien en ondernemen. Tijdens de jaarwisseling is er ook genoeg te beleven. Wil je oudejaarsavond dit jaar eens anders vieren dan met oliebollen en champagne thuis op de bank? Dan is het een goed idee om een leuke stedentrip naar bijvoorbeeld Parijs, Londen of New York te organiseren. Oudejaarsavond wordt in deze steden elk jaar groots gevierd en dit maakt het een unieke belevenis. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om tijdens de kerstdagen ook al in een stad te verblijven voor de ultieme feeststemming.