Trolol
Image default
Aanbiedingen

Van Eldik Ladders

Van Eldik Ladders

Het enige bedrijf in Nederland dat nog houten ladders maakt. Volgens een werkwijze die al meer dan 100 jaar oud is. We vertellen je wat over Van Eldik Ladders.

 

Werkplaats

In de werkplaats van Van Eldik worden inmiddels de ladders gemaakt met moderne machines. Echter zijn er nog steeds oude machines te vinden. De lintzaag is bijvoorbeeld in 1918 aangeschaft. Aan de binnenkant van de zaag staat dat keurig genoteerd. En hij wordt ook nog gebruikt. Weliswaar niet meer voor de productie maar voor het inkorten van afvalhout.

 

Houten Ladders

De ladders worden zoals gezegd al meer dan een eeuw met de hand gemaakt. Wel kwamen er steeds meer handig hulpmiddelen bij. Het schaven gebeurt nu niet meer met de hand maar met een machine. Voor het in elkaar zetten van de ladder moeten de sporten in de ladderbomen gezet worden. Vroeger gebeurde dit sport voor sport. In de jaren 70 is er in samenwerking met een bevriend bedrijf een mal gemaakt. Deze mal past in een grote pers. Op deze manier worden de sporten in de ladderbomen gezet. Nadat dit is gebeurt worden er met de hand deuvels in de ladderboom geslagen. Deze deuvels verbinden de sport en de ladderboom. De deuvels worden eerst voorzien van lijm en dan in de boom geslagen. Hierdoor weet je zeker dat je een hele stevige verbinding krijgt. 

 

Afwerking van de ladder

Nadat de ladder in elkaar is gezet wordt hij nog een keer geschuurd en helemaal nagelopen of alles vastzit zoals het hoort te zijn. Daarna gaat de ladder naar de lijnoliebak. Dit is een bak waarboven de ladder met lijnolie wordt bewerkt. Dit bewerken gebeurt door het inspuiten van de ladder met deze olie. Hierdoor neemt de ladder geen vocht en vuil op. Overigens herhalen we dit proces vaak met adders die we in onderhoud hebben. Door ze jaarlijks op deze manier te bewerken heb je een ladder voor het leven.

 

Koop je ladder bij Van Eldik Ladders

Ben je op zoek naar een nieuwe houten ladder dan weet je nu waarom je deze bij van Eldik Ladders moet kopen. Onze vakmensen maken de mooiste en meest betrouwbare houten ladders die jarenlang meegaan. Wanneer je een keer een kijkje wilt komen nemen in de werkplaats dan kan dat. We zijn gevestigd in Ochten; midden in de Betuwe! De koffie staat altijd voor je klaar.  

 

https://www.vaneldikladders.nl/