Trolol
Image default
Vakantie

Verken de Veluwe vanaf de camping

De Veluwe is een uniek gebied, dat veel te weinig waardering krijgt. We horen wel eens verhalen van mensen die verre reizen hebben gemaakt. Ze hebben op Machu Picchu gestaan, hebben een selfie bij de geisers van Yellowstone gemaakt en hebben geposeerd bij een waterval op IJsland. Maar op de Veluwe zijn ze nooit geweest. Nou ja, behalve dat schoolreisje naar het Kruller Müller-museum dan.

Maar waarom zou je zo ver reizen, als er in eigen land een enorm natuurgebied op je ligt te wachten? De Veluwe is in totaal 1000 km2 groot. Dat is bijna 2,5% van de oppervlakte van ons hele land. Van die 1000 km2 is 912 vierkante kilometer Natura 2000-gebied.

Veluwe is meer dan heide

De Veluwe is bekend om haar heide. 15.000 hectare van het gebied is heidegebied, waar een enorme hoeveelheid zeldzame planten is te vinden. Maar de Veluwe is veel meer dan dat. Ook de vennen, beken en bossen dragen hun steentje bij. Samen vormen deze gebieden een perfect thuis voor een groot aantal diersoorten. Het edelhert en het wilde zwijn zijn hiervan slechts de bekendste voorbeelden. De Veluwe is dus enorm én een enorme natuurlijke schatkamer.

Camping Veluwe?

Maar als de Veluwe zo’n uniek natuurgebied is, dan kun je er toch niet kamperen? Een goede vraag. Inderdaad, je kunt niet zomaar ergens op de Veluwe je tentje opzetten. Sterker nog, in een groot deel van de Veluwe is kamperen niet toegestaan. Maar je kunt wel verblijven op een camping aan de rand van de Veluwe.

Alleen de beste Veluwe camping

Wie de Veluwe bezoekt, zoekt de natuurbeleving. Een camping past daarbij. Maar let op, er zijn campings en campings. Sommige campings zijn niet meer dan een grasveldje met een toiletgebouw. Wil jij iets meer dan dat? Kijk dan eens op www.glampings.nl

Wij zijn namelijk continu op zoek naar mooie campings waar je luxe kunt kamperen. Met een verblijf op een van de door ons geselecteerde campings heb je de ideale mix de luxe van een hotel en het avontuurlijke van de camping. Want als je via ons je verblijf boekt, slaap je in een ruime safaritent, lodge of zwerfhut die van alle gemakken is voorzien.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden om de Veluwe te leren kennen op een manier die avontuurlijk is, zonder dat je inlevert op comfort? Boek dan via onze site de perfecte camping op de Veluwe.