Trolol
Image default
Zakelijk

Waar moet op gelet worden bij een bedrijf verkoop

Na jarenlang een goed bedrijf te hebben gerund is nu de stap gekomen om dit bedrijf te gaan verkopen. Een bedrijf verkoop kan best wel een zeer moeilijke stap zijn. Vooral wanneer jij als ondernemer hier al je bloed zweet en tranen in hebt gestopt. Soms moet een ondernemer de keuze maken om een bedrijf te gaan verkopen. Dit kan om diverse redenen zijn. Misschien omdat inmiddels de leeftijd is bereikt om het wat rustiger aan te gaan doen. Maar ook de gezondheid kan een reden zijn om tot verkoop over te gaan.

Bedrijfsovername regelen

Er zijn diverse punten waar rekening mee gehouden moet worden. Daarom is het verstandig om op het juiste moment de verkoop van een bedrijf door te zetten. Samen met de experts van het IMK kom je hier wel uit. Zij hebben al meerdere bedrijven geholpen met het maken van de juiste beslissingen. Want bij een bedrijf verkoop komt heel veel kijken. Zo moet er een prijs afgesproken worden waarvoor een bedrijf verkocht kan worden. Echter zijn er heel veel punten waar rekening mee gehouden moet worden. Te denken aan de inkomstenbelasting die betaald moet worden bij verkoop. Maar ook daar kunnen de experts van het IMK geweldig bij helpen. 

Niet alleen bij de verkoop of aankoop van een onderneming kan je hier bij het IMK aankloppen. Ook wanneer het wat slechter gaat met een onderneming kan hier advies en hulp worden gevraagd. Wil jij meer weten over het IMK en hun werkwijze, neem dan contact op met dit bedrijf.