Trolol
Image default
Auto

Waarom leasen voordelig kan zijn

bus leasen en VW Transporter lease

Veel mensen denken bij het leasen van een auto niet aan een voordelige optie waar ze beter van worden. Veelal wordt het gezien als een soort van noodoplossing voor mensen die ineens een nieuwe auto moeten hebben, maar daar het geld niet voor hebben. Toegegeven, leasen is zeker niet voor iedere bestuurder de beste optie, maar in veel gevallen scheelt het niet heel veel of is het zelfs een stuk voordeliger. Dit heeft onder meer te maken met de hoeveelheid kilometers die je rijdt en je smaak voor auto’s.

Wanneer is leasen voordelig?

Een stationwagen of bestelauto leasen is eigenlijk vooral interessant als je een nieuwe auto wilt rijden. Ben je op zoek naar een tweede- of derdehands auto voor een paar duizend euro, dan moet je zeker niet gaan leasen. In dat geval ben je met het kopen van een goedkope auto veel beter uit. Helaas loop je daarmee natuurlijk wel meer risico, aangezien de kans op onderhoudskosten veel groter is. Zet je leasen echter af tegen de nieuwprijs van een auto, dan is het ineens heel voordelig. Bij een gemiddelde auto, zoals een Opel Astra, is de nieuwprijs ongeveer 22.000 euro en de totale leaseprijs voor vijf jaar zo’n 18.000 euro. Een flink verschil dus. Bovendien zijn in die 18.000 euro ook alle kosten voor verzekeringen, wegenbelasting en onderhoud meegenomen.

Winst voor de leasemaatschappij

Bij leasen geld altijd dat je meer betaald naar mate de auto luxer en dus duurder is. De leasemaatschappij, bijvoorbeeld een Peugeot partner lease, wil zijn aanschafprijs voor een groot deel terugverdienen. Bovendien heeft de auto na afloop van de leasetermijn van vijf jaar ook nog een flinke restwaarde en dat is meestal waar hij zijn winst op maakt. Voor de leaser zelf is het na vijf jaar feest. Dan kun je namelijk een heel nieuw contract afsluiten, met daarbij weer een geheel nieuwe auto.

https://www.busleasen.com/

Gerelateerde artikelen

Citroen Berlingo leasen

Autobedrijf Bennekom nieuwe sponsor

Auto leren rijden in Rijssen