Trolol
Image default
Auto

Auto leasen – weet wat je kiest

Operational lease auto en Ford transit connect lease 

Wie een auto wil leasen, doet dat vaak omdat hij of zij graag zekerheid wil over de kosten die gemoeid zijn met het hebben van een auto. Bij het leasen van een auto betaal je immers elke maand een vast bedrag – ook als er een servicebeurt moet worden uitgevoerd of als er reparaties nodig zijn. Heb je een auto in eigen bezit, dan kunnen die extra kosten ineens hard optellen. Wanneer je een auto least, kom je vaak per maand iets duurder uit maar worden de lasten evenredig uitgespreid. Bovendien regelt de leasemaatschappij vaak zaken voor je zoals vervangend vervoer, wat je weer kopzorgen kan schelen.

Verschillende vormen van leasen

Maar is het wel altijd zo eenvoudig en duidelijk? Leasecontracten verschillen nogal in opzet. Zo is er het onderscheid tussen financieel en operationeel leasen. Bij financiële leasing (ook wel financial lease genoemd) wordt de auto jouw economisch eigendom. Dat wil ook zeggen dat jij moet zorgen voor zaken als de belasting en verzekering. Bij operationele leasing (of operational lease) blijft de wagen economisch eigendom van de leasemaatschappij, en die regelt dan ook de belasting en verzekering. Operationeel leasen is er ook weer in verschillende soorten; soms zitten alleen de vaste lasten in het maandelijks te betalen bedrag, soms (vrijwel) alle kosten.

Kies wat bij jou past

Het is dus verstandig goed op te letten bij het afsluiten van een leasecontract. Wil je liever een wat hogere maandtermijn zodat alles voor je betaald wordt, of kies je voor een maandelijkse besparing en neem je voor lief dat je in bepaalde situaties zelf meer moet uitgeven? Een Ford Transit Connect lease je bijvoorbeeld op full operational-basis vanaf zo’n driehonderd euro per maand, terwijl je met financial lease ongeveer de helft kwijt bent – maar dan moet je dus wel geld reserveren voor de bijkomende kosten. Stem je leasecontract dus goed af op jouw wensen.

https://www.operationalleaseautozakelijk.nl/