Trolol
Image default
Aanbiedingen

Wat is de functie van tuinaarde?

Voor het onderhouden van je tuin heb je talloze hulpmiddelen nodig. Zo is het aan te raden om in goed gereedschap te investeren; met een goede grasmaaier maai je het gras bijvoorbeeld makkelijk op de gewenste manier. Ook is het aan te raden om zowel tuinaarde als potgrond in huis te halen.

 

Wat is nou de reden om tuinaarde aan te schaffen? Als we de experts van Tuinshop mogen geloven, zijn er veel redenen om tuinaarde in je tuin te gebruiken. De functie van tuinaarde wordt namelijk als ‘veelzijdig’ omschreven.

 

Ophogen van de tuin

Eén van de belangrijkste functies van tuinaarde is het ophogen van de tuin. Merk je op dat je tuin door de jaren heen verzakt is? Om bijvoorbeeld de stenen in je tuin weer op te hogen, zou je het gebied onder deze stenen met tuinaarde moeten vullen. De tuinaarde zorgt voor verhoging van de tuin, waardoor je tuin weer een stuk strakker oogt.

 

Ophogen van een border

Heb je in je tuin een prachtige border staan? Na verloop van tijd merk je op dat de aarde in de border beetje bij beetje wegzakt. Om de aarde in de border weer op te hogen, is het aan te raden om tuinaarde te gebruiken. Met tuinaarde verhoog je de aarde in de border makkelijk, waardoor de planten in de border beter tot hun recht komen.

 

Ideaal voor specifieke planten

Over het algemeen is het aan te raden om voor planten potgrond te gebruiken. De potgrond beschikt over talloze voedingsstoffen waar veel planten behoefte aan hebben. Maar, er bestaan ook planten die juist behoefte aan een zurige bodem hebben. Mocht je zo’n plant in je tuin hebben staan, gebruik je het beste tuinaarde. Tuinaarde leent zich simpelweg een stuk beter voor planten die graag een zurige bodem hebben.

 

Voor het creëren van je droomtuin

Heb je de wens om je gehele tuin van een upgrade te voorzien? En vind je het nu de hoogste tijd om eindelijk eens de tuin van je dromen te ontwerpen? In deze gevallen is het ook aan te raden om tuinaarde te gebruiken. Tijdens het aanleggen c.q. creëren van een nieuwe tuin komt tuinaarde namelijk maar al te goed van pas.

 

Met tuinaarde ben je bijvoorbeeld in staat om je gehele tuin vlak te maken. En met tuinaarde leg je ook een goede basis voor bijvoorbeeld je nieuwe gazon. Of heb je de wens om een nieuw terras te creëren in je tuin? Stort op de betreffende plek veel tuinaarde, vul dit op met zand en leg vervolgens de gewenste tegels in de tuin.

 

Al met al komt tuinaarde in heel veel situaties dus goed van pas. Maar, er zijn ook situaties waarin je niks aan tuinaarde hebt. In bijvoorbeeld bloempotten en bloembakken gebruik je het beste de tuinaarde níet. Kies in dat geval altijd voor potgrond.